Haberler

Yangın Deniz Suyuyla Söndürüldü

İstanbul Valisi Mutlu:

İstanbul Valisi Mutlu:

- "Binamızda küçük bir onarım çalışması var. Ama bu onarım çalışmasının olduğu yerde midir? bir başka yerde midir yangının çıktığı yer? bütün bunları rapor doğrultusunda açıklayabileceğiz"

- "Garda akşam üzeri çıkan yangının ağırlıklı olarak çatı bölümünde oluştu"

- "Yangın tamamen kontrol altına alındı"

Büyükşehir Belediyesi yangınla ilgili yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, "Bazı iddialara göre itfaiyenin geç geldiği, yangına müdahale edemediği gerçeği yansıtmamaktadır. Yangın söndürme çalışmaları sırasında İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan vekili Ahmet Selamet, Genel Sekreter Adem Baştürk ve İtfaiye Daire Başkanı Ali Karahan ekipleri sevk ve idare etti" denildi.

Yangınla ilgili iki kişinin ifadesine başvurulduğu öğrenildi.

-Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanı Berhan Şimşek olay yerine gelerek incelemelerde bulundu.

-Berhan Şimşek: "Burada gerçekten bir ihmal değil. Bir ciddiyetsizlik var. Bu İstanbul'a ne kadar sorumsuzca yıllardan beri yönetildiğinin resmidir." dedi.

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu yangına ilişkin incelemelerinin ardından, Haydarpaşa Tren Garı'ndaki yangının çıkış nedeniyle ilgili basın mesuplarının sorularını yanıtladı.

"GARDA AKŞAM ÜZERİ ÇIKAN YANGININ AĞIRLIKLI OLARAK ÇATI BÖLÜMÜNDE OLUŞTU"

Vali Mutlu, Haydarpaşa Tren Garı'ndaki yangının çıkış nedeniyle ilgili olarak itfaiyenin teknik raporuna göre bilgi verileceğini söyleyerek, "Garda akşam üzeri çıkan yangının ağırlıklı olarak çatı bölümünde oluştu. Büyükşehir Belediyesi ekipleri ile Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'nün Kurtarma-6 ve Kurtarma-7 römorkörlerinin denizden çok süratli müdahalesiyle yangının daha fazla büyümesi engellendiler."dedi.

"YANGIN TAMAMEN KONTROL ALTINA ALINDI"

Mutlu yangının tamamen kontrol altına alındığını belirten Mutlu, "Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin çalışmaları devam ediyor. Olayda ölü ya da yaralı yok. Yangının çıkış nedeniyle ilgili itfaiyenin teknik raporuna göre bilgi verilecektir" diye konuştu. Mutlu, "Binamızda küçük bir onarım çalışması var. Ama bu onarım çalışmasının olduğu yerde midir? bir başka yerde midir yangının çıktığı yer? Bütün bunları rapor doğrultusunda açıklayabileceğiz" dedi.

"HAVADAN MÜDAHALENİN YARARLARI, ZARARLARI İLK ANDAN İTİBAREN DEĞERLENDİRİLDİ"

Bir gazetecinin yangına havadan müdahale edilmediği yönünde şikayetler var" ifadesi üzerine de Mutlu, "Havadan müdahalenin yararları, zararları ilk andan itibaren değerlendirildi. Orman Genel Müdürlüğümüz ve Türk Hava Kurumumuzla bu konularda irtibata da geçildi. İhtiyaç olduğu takdirde takviye almak üzere Türk Hava Kurumumuzun Ankara'daki 2 uçağı da Sabiha Gökçen'e büyük ihtimalle transfer edildi. Bu tür tarihi binalara müdahale tekniği itibariyle, bunlar önemli çalışmalardır. Doğru olan neyse onu yapmıştır arkadaşlarımız." şeklinde konuştu. Vali Mutlu, "177 hattını arayan bazı vatandaşlar, 'helikopterimiz yok' dendiğini söylüyorlar. Ne diyeceksiniz?" şeklindeki soruya ise, "Türk Hava Kurumumuzun bu konuyla ilgili elinde imkanları var. Bunlar da Türkiye'nin her yerine her zaman müdahale edebilecek niteliktedir. Bu kurumda olmaması, öbüründe olması bunlar çok önemli değil. Önemli olan, müdahale etme noktasında herhangi bir eksiğimizin olup olmadığıdır" şeklinde cevap verdi.

"BU İSTANBUL'A NE KADAR SORUMSUZCA YILLARDAN BERİ YÖNETİLDİĞİNİN RESMİDİR "

Olay yerinde incelemelerde bulununan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanı Berhan Şimşek, "burada gerçekten bir ihmal değil. Bir ciddiyetsizlik var. İstanbul'a en yüksek binaları yapıyoruz. İstanbul'da çok önemli tarihi binalarda var. Altı çizilmesi gereken bir itfaiye helikopter yoktur. Merak ediyorum Kadıköy Belediye Başkanımız burada valimizde geldi. Sayın Kadir Topbaş bir ödül almak için yurtdışında hala bu istanbul'a ne kadar sorumsuzca yıllardan beri yönetildiğinin resmidir. Havadan müdahale yapılmamış. Çünkü itfaiye helikopter İstanbul'da yok. İki gün önce yaptıkları bütçe 18 Milyar TL.13 Milyar dolar. 16 yıldır Recep Tayyip Erdoğan ve arkadaşları bu kenti yönetiyorlar. Böyle bir sorumsuzluk olabilir mi? Saat 15.00'de başlıyor yangın bir izolasyon çalışması için. Anıtlar Kurulu'ndan izin alınmış mı? Haydarpaşa yanarken Kadir Topbaşı arıyoruz. Gören olursa bize de bildirsin İstanbul'un belediye Başkanı vardır diye" açıklamasında bulundu.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YANGINLA İLGİLİ YAZILI AÇIKLAMA YAPTI

Yangınla ilgili Büyükşehir Belediyesi tarafından yazılı açıklama yapıldı. Belediye yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Haydarpaşa Gar istasyon binasında meydana gelen yangın İstanbul İtfaiyesi ve söndüren gemilerinin müdahalesi ile yayılmadan söndürüldü. Saat 15.20 de alınan yoğun ihbarlarla alarma geçen İstanbul İtfaiyesi tüm gruplardan ekiplerini bölgeye sevk etti. Kadıköy grubu olay yerine intikal ederek saat 15.28 de yangına müdahale etmeye başladı. Çıkış nedeni henüz tespit edilemeyen yangın ahşap olan çatı katının ön tarafından başlayarak kanatlara doğru sirayet etti. Ekipler kısa sürede dört bölgeden alevlere müdahale ederek alevleri kontrol atına almaya başladı. İtfaiye 57 Araç ve 162 Personel ile yangına müdahale ederek yayılmasını önledi. İstanbul İtfaiyesi söndüren gemilerinden de yardım isteyerek söndürme çalışmalarına dahil etti. Yoğun çabalar sonucu yangın çatıdan binanın diğer yerlerine yayılması kısa sürede önlendi. Çatıda yapılan ilk belirlemelere göre ön cephesi ve yan cephelerinin bir bölümü hasar gördü. Yangın yaklaşık 1 saat 15 dakika kontrol altına alınarak tamamen söndürüldü. Bazı iddialara göre itfaiyenin geç geldiği, yangına müdahale edemediği gerçeği yansıtmamaktadır. Yangın söndürme çalışmaları sırasında İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan vekili Ahmet Selamet, Genel Sekreter Adem Baştürk ve İtfaiye Daire Başkanı Ali Karahan ekipleri sevk ve idare etti."

İKİ KİŞİNİN İFADESİNE BAŞVURULDU

Bunun yanı sıra yangının çıkış sebebiyle ilgili iki kişinin ifadesine başvurulduğu öğrenildi.

?

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

İran Cumhurbaşkanı Reisi helikopter kazasında hayatını kaybetti! İşte son 24 saatte tüm yaşananlar

İran Cumhurbaşkanı Reisi helikopter kazasında hayatını kaybetti! İşte son 24 saatte tüm yaşananlar

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İran'daki helikopter kazası nedeniyle 1 günlük milli yas ilan ediyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İran'daki helikopter kazası nedeniyle 1 günlük milli yas ilan ediyoruz

Bakmadan Geçme

Astrolog şampiyonluk tahminleri 2024! Astrologlar Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak diyor? Milli yasta bankalar açık mı? 21 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? X çöktü mü, Twitter çöktü mü, sorun mu var, problem ne? 21 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 21 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 21 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 21 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 21 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 21 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 21 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 21 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 21 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 21 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Cüneyd öldü mü, intihar mı etti? Kızıl Goncalar Cüneyd diziden ayrıldı mı? 21 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 21 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
Erdoğan'dan İmamoğlu'na gönderme: Belediyelerin görevi gazetecileri şarap festivaline götürmek değil

Erdoğan'dan İmamoğlu'na gönderme: Belediyelerin görevi gazetecileri şarap festivaline götürmek değil

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title