Haberler

Yamanlar Amerika'da Altın Bırakmadı

Amerika Birleşik Devletleri Matematik Birliği ve Nebraska Üniversitesi tarafından düzenlenen 61. Uluslararası İlköğretim Matematik Olimpiyatı’nda (AMC-8) Özel Yamanlar Okulları 7 altın, 13 gümüş, 12 bronz toplam 32 madalya kazandı.

Amerika Birleşik Devletleri Matematik Birliği ve Nebraska Üniversitesi tarafından düzenlenen 61. Uluslararası İlköğretim Matematik Olimpiyatı'nda (AMC-8) Özel Yamanlar Okulları 7 altın, 13 gümüş, 12 bronz toplam 32 madalya kazandı.

ABD Matematik Birliği ve Nebraska Üniversitesi tarafından yapılan, ortaokullar arasında dünyanın en prestijli yarışması sayılan 61. AMC-8 Uluslararası Matematik Olimpiyatı'na bu yıl dünya genelinde 86 ülkeden 6 bin okulun 350 bin ilköğretim öğrencisi katıldı.

Türkiye'den yarışmaya katılan okullar arasında bulunan İzmir Özel Yamanlar Eğitim Kurumları'na bağlı 7 okul toplam 7 altın madalya kazanırken, 13 gümüş ve 12 de bronz madalyanın sahibi oldu. Yarışmada madalyalar; Türkiye, Güney Kore, Çin, Amerika, Kanada, Rusya ve Tayvan'lı öğrenciler arasında paylaşıldı.

Öğrencilerinin AMC-8 Uluslararası İlköğretim Matematik Olimpiyatı'nda 7'si altın olmak üzere toplam 32 madalya kazanmasının gurur verici olduğunu söyleyen Yamanlar Eğitim Kurumları Olimpiyat Koordinatörü Ömer Gürlü, "ABD Matematik Birliğinin 86 ülkede gerçekleştirdiği bu olimpiyat dünyanın en önemli okullarının katılımı ile yapılıyor. Öğrencilerimi böylesine önemli başarılarından dolayı kutluyorum. Uluslararası Bilim Olimpiyatlarında ülkemize en çok madalya kazandıran okuluz. Türkiye için dünya ile yarışıyoruz" dedi. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Türkiye İzmir Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 4 Mayıs Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 4 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Kerim Rahmi Koç kimdir? Ali Koç'un oğlu Kerim Rahmi Koç kimdir? Fenerbahçe Beko Monaco maçında ne oldu? Fenerbahçe EUROLİG ceza alacak mı 2024? Kızılcık Şerbeti hangi üniversitede çekiliyor? Yalı Çapkını Seyran ölüyor mu? 4 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Temel Karamollaoğlu bırakıyor mu, istifa edecek mi? 4 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 4 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! YALI ÇAPKINI 69. bölüm FRAGMAN İZLE! #127916 Yalı Çapkını 69. bölüm fragmanı yayınlandı mı? 4 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 4 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 4 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 4 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 4 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title