Haberler

Yalova Mag-Der Yönetim Kurulu Başkanı Karaçam Açıklaması

"Bugün Mahalle Afet Gönüllüleri çığ gibi büyümektedir.

Yalova MAG-DER Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Karaçam, Mahalle Afet Gönüllüleri (MAG) çığ gibi büyüdüğünü ve bunun öneminin toplum tarafından kavranmaya başlandığını bildirdi.

Karaçam, gazetecilere yaptığı açıklamada, MAG'ın, yerel örgütlenmenin gerekliliği inancıyla sayısız can kaybı ve ekonomik kayıplara neden olan 1999 Marmara depreminin ardından 2000 yılında kurulduğunu hatırlattı.

Yalova'da ilk olarak 2002'de Bahçelievler Mahallesi'nde 50 kişiye eğitim verilerek işe başlandığını belirten Karaçam, şunları kaydetti:

"Afetlere hazırlanmanın ve bir afet durumunda afetlere ilk müdahalenin mahalle düzeyinde gerçekleştiği bilinci ve deneyiminden yolan çıkan MAG yapılanması, Türkiye'de afet bilincini artırmayı ve bireylerin afet durumunda 'hayatta kalma ve sevdiklerini kurtarmaya çalışma' refleksinin doğru biçimde hayata geçirilmesi için eğitim almalarını hedefledi. MAG yapılanması, mahalle düzeyinde örgütlenen gönüllülere hem eğitim hem de malzeme temin ederek, mahalle düzeyinde afete hazırlık birimleridir. Yalova MAG-DER ise 17 Temmuz 2004'te kuruldu. Dernek kurulduktan sonra Altınova ilçesinde, Fevzi Çakmak, Süleymanbey, İsmet Paşa ve Paşakent mahallerinde eğitim çalışmaları yaparak Yalova genelinde 8 mahalle ve 2 ilçede örgütlendi. Acil durumlarda müdahale edecek 30 kişilik Acil Müdahale (AME) ekibini de kurduk.

Bugün mahalle afet gönüllüleri çığ gibi büyümektedir. MAG'ların önemi artık toplum tarafından kavranmaya başlanmıştır. Derneğimiz, başta deprem olmak üzere meydana gelebilecek her türlü afete hazırlık, afet bilincini geliştirmek, afet durumunda profesyonel ekipler gelene kadar ilk müdahaleyi yapmak ve profesyonel ekipler geldikten sonra da gerekli desteği sağlamak amacıyla gönüllü katılımıyla mahalle bazlı oluşturulmuştur. Her yıl ekibi dinamik tutmak için tatbikatlar, doğa yürüyüşleri, yapıyoruz. Amacımız  afet öncesi afet anında ve afetten sonra yapılacaklar konusunda Yalova halkını hazır hale getirmektir." - Yalova

Kaynak: AA / Yerel

Bahçelievler Mahallesi Marmara Karaçam Yalova Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title