Haberler

Yalova'dan Kısa Kısa

Yeni mezarlık çalışması.

Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, yeni yapılan Paşakent Mezarlığı'ndaki çalışmaları inceledi.

Salman, inceleme sonrası yaptığı açıklamada, çalışmaların en kısa sürede biteceğini bildirdi.

Yeni mezarlığın 252 bin metrekare alana sahip olduğunu belirten Salman, şunları kaydetti:

"Ekiplerimiz, vatandaşlarımızın sıkıntı çekmeden kaybettikleri yakınlarını defnedip, ziyaretlerini gerçekleştirebilecekleri bir mezarlık alanı oluşturma gayreti içerisindeler. Paşakent Mezarlığı yolu parke taşlarla döşenerek tamamlandı ve mezarlık içindeki ara yollara parke taşları döşenmeye devam ediliyor. Bu çalışmaların en kısa sürede tamamlanması için bu süreci yakından takip ediyoruz."

Ambalaj atıkları ödül töreni

Çiftlikköy Belediyesi tarafından ambalaj atıklarının geri kazandırılması için okullar arasında düzenlenen ambalaj atıkları toplama kampanyası sonuçlandı.

Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar, belediyedeki törende yaptığı konuşmada, geri dönüşümün ülkenin kaynaklarının daha verimli kullanılması bakımından önemli olduğunu söyledi.

Geri dönüşüme kazandırılan her ambalaj atığının hem ekonomiye yararlı olduğunu hem de çevrenin temiz tutulmasına katkı sağladığını belirten Silpagar, "Kullanılmayan defterler, kitaplar, cam, metal, tetrapak, naylon, plastik, pet şişe gibi toplanan atıklar geri dönüşüme kazandırılması amacıyla taşeron firma tarafından değerlendirilecek. Ben kampanyaya katılan tüm okullarımıza teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Yarışmayı kazanan Gazi Abdurrahman İlkokulunun temsilcileri, ödülünü Silpagar'dan aldı. - Yalova

Kaynak: AA / Yerel

Vefa Salman Yalova Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title