Haberler

Yalova'daki Suriyeli Sığınmacılar

İl Emniyet Müdürlüğü, kamu düzeni ve kamu güvenliğine tehdit oluşturanlar ile dilencilik yapan ve sokakta yaşadığı tespit edilen yabancıların denetim ve kontrollerine yönelik çalışmaların ilgili kurum ve kuruluşlarla müşterek olarak sürdürüldüğünü bildirdi.

Yalova İl Emniyet Müdürlüğü, kamu düzeni ve kamu güvenliğine tehdit oluşturanlar ile dilencilik yapan ve sokakta yaşadığı tespit edilen yabancıların denetim ve kontrollerine yönelik çalışmaların ilgili kurum ve kuruluşlarla müşterek olarak sürdürüldüğünü bildirdi.

Müdürlükten yapılan yazılı açıklamada, Suriye'de meydana gelen olaylar nedeniyle Türkiye'ye gelen Suriye uyruklu yabancılarla ilgili işlemlerin İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından koordine edildiği, gönderilen yönerge ve diğer ilave düzenlemeler çerçevesinde işlemlerin yürütüldüğü, bu yabancıların kimlik tespitleri, kayıt ve benzeri işlemlerinin ise il valilikleri tarafından halen sürdürüldüğü belirtildi.

Kentte, ikamet eden yabancıların kontrol ve ikamet işlemlerinin titizlikle yürütüldüğü ifade edilen açıklamada şunlar kaydedildi:

"Ülkemizde bulunan söz konusu yabancıların artış göstermesi ve ülkemizde kalış sürelerinin uzamasına bağlı olarak, belirli illerde oluşturulan toplanma ve barınma merkezleri dışında kalmalarına izin verilen yabancılarla ilgili yapılacak işlemlerde artışlar gözlenmekte ve ihtiyaca göre çalışmalar sürdürülmektedir. Kamu düzeni veya kamu güvenliğine tehdit oluşturanlar ile dilencilik yapan veya sokakta yaşadığı tespit edilen Suriyeli yabancıların barındırılması amacıyla Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığınca (AFAD) belirlenen illerde barınma ve toplama merkezleri oluşturulmakta, dilencilik veya park ve kaldırımlardaki işgallerle ilgili belediye zabıtası ve kolluk kuvvetlerimizin refakatinde gerekli kontrol ve müdahaleler yapılmaktadır. Yalova Emniyet Müdürlüğü olarak kamu düzeni ve kamu güvenliğine tehdit oluşturanlar ile dilencilik yapan ve sokakta yaşadığı tespit edilen yabancıların denetim ve kontrollerine yönelik çalışmalarımız ilgili kurum ve kuruluşlarla müşterek olarak sürdürülmektedir." - Yalova

Kaynak: AA / Yerel

İçişleri Bakanlığı Türkiye Suriye Yalova Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title