Haberler

Yalova Belediyesinin Borçlarıyla İlgili Tartışmalar

Belediye Başkanı Salman: "Borç, 30 Mart itibarıyla 114 milyon 813 bin liradır" "Resmi kayıtlarda gerçek borç farklı gözükebilir.

Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, belediyenin toplam borcu hakkındaki tartışmalara ilişkin, "Borç, 30 Mart itibarıyla 114 milyon 813 bin liradır" dedi.

Salman, Yalova Belediyesi Encümen Toplantı Salonu'nda gazetecilere yaptığı açıklamada, meclis toplantısında 2013 Yılı Denetim Raporunun görüşüldüğünü hatırlattı.

Görüşme sırasında AK Parti'li grup sözcüsünün, belediyenin 31 Aralık 2013 itibarıyla borç miktarı üzerinde durduğunu belirten Salman, şöyle devam etti:

"Üç kez borç üzerinde durdu. 'O rakam 52 milyon liraydı. Alacak kısmı da 32 milyondu.' Alacakla borç ödenmez; birincisi bu. İkincisi; 52 milyonluk borç, 30 Mart itibarıyla 114 milyon 813 bin liradır. Kimse kimseyi kandırmasın. Resmi kayıtlarda gerçek borç farklı gözükebilir. 'Geri kalan 65 milyon borç, seçim döneminde harcandı mı' diye sorarım o zaman. '52 milyon borç var' diyorlar. 50 milyona arboretumu mu sattılar? Demek arboretum satılmasa borç 100 milyondu. Böyle de bir gerçek var. Yalova Belediyesi ile ilgili 'çiftlik' ifadesini kullanmıştım ama asıl çiftlik, belediye şirketleri. Yabeltaş ve Hizmet AŞ ile ilgili halen bir bilgiye ulaşamadım. Oradaki arkadaşlar 'Geleceğiz' diyorlar, gelmiyorlar. Bilgi vermiyorlar, izindeler. Korkuyorum oradan çıkacak rakamlardan. Şimdilik şirketleri riyasetten kaçırıyorlar."

Salman, belediyede bir birimin müdürünün, liseyi dışarıdan bitirmiş olduğu halde maaşının 5 bin lira olduğunu savunarak, Uludağ Üniversitesinde 20 senedir devlet memuru olan 12 yıllık bir profesörün maaşının ise 4 bin 800 lira olduğunu anlattı.

Belediyenin araç kiralamalarına değinen Salman, şunları kaydetti:

"2013 yılında ihale veya doğrudan teminle 2011 yılında kurulan firma, Yalova Belediyesinden 1 milyon 843 bin liralık araç kiralaması ihalesini almış. O firma öyle yetenekliymiş ki araç üretiyormuş. 200 bin liralık da belediyeden ihale almış, ağaç vermiş. Yalova'da neler yaşandığını herkes biliyor. Şemsiye olayını herkes biliyor. Şemsiyeleri kendi yürüyüşünde dağıttı. Yemek davetiyeleri kapı kapı dağıtıldı. Karalama yapıyormuşum. Halasının oğlu Yaşar Okuyan'a sorun; 'Karalamayı, hileyi Yakup Koçal mı, Vefa Salman mı yapar?' diye. O size cevabını verecek."

Tonami Meydanı'ndaki köprülü kavşak projesinin iptal edildiğini açıklayan Salman, bu bölgede bat-çık yapılması gerektiğini daha önce ifade ettiği sözlerine ekledi. - Yalova

Kaynak: AA / Yerel

Vefa Salman Ak Parti Yalova Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 26 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 26 Nisan dün gece deprem mi oldu? 36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title