Haberler

Yalova Barosundan "Kırık Uçlu Kalem" Filmi

Aavukatların rol aldığı kısa filmin gösterimi gerçekleştirildi

Yalova Barosu avukatlarının rol aldığı "Kırık Uçlu Kalem" adlı kısa filmin gösterimi gerçekleştirildi.

Yalova Belediye Meclisi Salonu'nda düzenlenen film gösterimi, yoğun katılımla yapıldı.

Film gösterimi öncesinde konuşan Baro Başkanı Cevdet Bekler, daha önce baro olarak tiyatro grubu kurduklarını, şimdi de film çektiklerini söyledi.

Söz konusu filmle 3 amaçlarının bulunduğunu anlatan Bekler, şöyle konuştu:

"Birincisi; ölüm cezalarının ağırlığını bir kez daha göstermek istedik. İkincisi; avukat mesleğinin önemini vurguladık. Üçüncüsü de avukat arkadaşlarımız arasındaki dayanışmayı artırmak için bu çalışmayı yaptık. Adalet Bakanlığından izin alınarak çekilen 35 dakikalık filmde, Faruk Erem'in 'Bir Ceza Hukukçusunun Anıları' adlı eserinden yola çıkıldı. Avukat Zeki Öcal, bu öyküyü senaryolaştırdı. Biz de bunu meslektaşlarımız oynasın ve adliyede çekelim istedik. Bu filmde avukatların yanı sıra adliye çalışanları da rol aldı. Geçtiğimiz yıl vefat eden Avukat Saadettin Tunç, başrolde oynayacaktı. Bu filmi onun anısına yaptık."

Daha sonra gerçekleştirilen film gösterimine, Cumhuriyet Başsavcısı Osman Kaçar ile Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Bekir Akkale de katıldı. - Yalova

Kaynak: AA / Yerel

Yalova Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title