Haberler

Yaklaşık 2 Saat Boyunca Trende Kitap Okuyarak Özkişi'yi Andılar

Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Manisa Şubesi tarafından Yazar Bahaeddin Özkişi’yi insanlara tanıtmak ve okumanın önemine dikkat çekmek amacıyla trende kitap okuma etkinliği düzenlendi.

Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Manisa Şubesi tarafından Yazar Bahaeddin Özkişi'yi insanlara tanıtmak ve okumanın önemine dikkat çekmek amacıyla trende kitap okuma etkinliği düzenlendi.

Manisa merkezden 09.00'da Alaşehir'e hareket eden trende kitap okuyarak yolculuk yapan Türk Dil ve Edebiyat Derneği Manisa Şubesi üyelerine, vatandaşların yanı sıra Yazar Bahadır Yenişehirlioğlu da eşlik etti.

Kitabı Milli Eğitim Bakanlığı'nın 100 temel eserleri arasında yer alan Yazar Bahaeddin Özkişi'nin eserleri trende yaklaşık 2 saat boyunca okundu. Etkinlik içerisinde Demirci'de Yazar Bahaeddin Özkişi'nin adının verildiği kapalı spor salonunun açılışı yapılarak, önünde stand açılıp yazarın kitapları imzalanarak öğrencilere verilmesi yer alıyor.

Etkinlik kapsamında tren ile Alaşehir'e gidilmesinin ardından Demirci'ye karayoluyla hareket edeceklerini belirten AK Parti Manisa Milletvekili ve Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Manisa Şube Başkanı Selçuk Özdağ, "Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği'nin Manisa Şubesi olarak bir etkinliğe imza atıyoruz. Bize Yazar Bahadır Yenişehirlioğlu eşlik edecek. Buradan tren ile Alaşehir'e hareket edeceğiz. Trenlere karşı ilgiyi arttırmak, yolculuklarımızı tren ile yapalım istiyoruz. İkinci olarak da yıllar önce 1970'li yıllarda Avrupa'ya işçi olarak giden Türk çocukları babalarımız dedelerimiz yıllar sonra bu tern istasyonu Manisa'dan Alaşehir'e kadar bu yolu yaparken Türkiye Alman işçileri çalıştırdı. Türkiye'nin geldiği noktaya parmak basmak için bu etkinliğe imza attık. Aynı zamanda Alaşehir'den Demirci'ye kadar da otobüs ile hareket edeceğiz. Orada kapalı spor salonunun açılışını yapacağız. Bu spor salonuna Yazar Bahaeddin Özkişi'nin adını verdik. Bahaeddin Özkişi Demircilidir. 1975 yılında beyin kanamasında hayatını kaybetmiştir. Milli Eğitim Bakanlığı'nın 100 temel eserleri arasında kendisini eserleri yer aldığı zaman tepki gösterilmişti. Göç zamanı 4 eser yazmıştı. Babası Demirci'nin ilk müftülerinden dedesi ise Fatih Dersiamlarındandır. Bu çok önemli bir yazarı tekrar gündeme getirmek, bir günde olsa Demircililere ve Türkiye'ye hatırlatmak için bu etkinliği yaptık" dedi. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Bahaeddin Özkişi Alaşehir Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title