Haberler

Yakalanan Albay'ın Çantasında Yeni Devlet Yapılanması Planı Çıktı

Güncelleme:

Gözaltına alınan Albay Yurdakul Akkuş'un çantasında, olası darbe sonrası kimlerin nerelerde görev yapacağına ilişkin isim listesi çıktığı öne sürüldü.

Gözaltına alınan Albay Yurdakul Akkuş'un çantasında, olası darbe sonrası kimlerin nerelerde görev yapacağına ilişkin isim listesi çıktığı öne sürüldü. Bu listede, darbe sonrası 81 ile atanacak valilerin isimleri, Merkez Bankası'na başkanlık yapacak kişinin adı, önemli bakanlıklara atanacakların adlarının yer aldığı önemli isim listenin ele geçirildiği ileri sürüldü.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nde bir grubun darbe girişiminin önlenmesinin ardından Bursa'da aralarında İl jandarma Komutanı Albay Yurdakul Akkuş'un da bulunduğu 10 asker gözaltına alındı.

DETAYLAR ORTAYA ÇIKTI

İl Jandarma Komutanı Albay Yurdakul Akkuş'un dün akşam gözaltına alınmasının detayları ortaya çıktı. Saat 22.00 sıralarında Bölge Komutanlığı'nı yaptığı Bursa Jandarma Garnizon Komutanlığı'na gelen Tümgeneral Seyfullah Salduk'un, tüm askerlere darbe girişiminin yasal olmadığını hatırlatıp tüm emir ve komutanın kendisinde olduğunu hatırlattı. Bu sırada Jandarma Garnizonu'na gelen Albay Yurdakul'un, kendisini sıkıyönetim komutanı olarak tanıtan yazıyı uzman çavuş ile Tümgeneral Seyfullah Salduk'a gönderip, toplantı yapma talebini iletti. Buna sinirlenen Saltuk'un, "Ben kanunsuz emri tanımıyorum. Burada sorumluluk bende" diyerek Uzman çavuşa üç yumruk vurarak devirdiği, nizamiyete bekleyen Albay Yurdakul Akkuş'u ise garnizon içersinde bulunan Jandarma Özel Harekat timleri ile yakalayıp daha sonra Bursa Valisi İzzetin Küçük ile görüştükten sonra gelen polis ekiplerine teslim ettiği öğrenildi.

'GÖREV PLANI İL JANDARMA KOMUTANIN ÇANTASINDAN ÇIKTI'

Bu arada, Albay Yurdakul Akkuş'un çantasında, olası darbe sonrası kimlerin nerelerde görev yapacağına ilişkin isim listesi çıktığı öne sürüldü. Bu listede, darbe sonrası 81 ile atanacak valilerin isimleri, Merkez Bankası'na başkanlık yapacak kişinin adı, önemli bakanlıklara atanacakların adlarının yer aldığı önemli isim listenin ele geçirildiği ileri sürüldü.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Merkez Bankası Akkuş Güncel Haberler

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Miçotakis, Hamas için 'Terör örgütü' deyince Erdoğan devreye girdi

Miçotakis, Hamas için "Terör örgütü" deyince Erdoğan devreye girdi

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

Bakmadan Geçme

Evde bakım maaşı yatan iller Mayıs 2024! 20 Mayıs resmi tatil mi? 20 Mayıs okullar ve iş yerleri tatil mi? #128197 14 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 14 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 14 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Sözleşmeli öğretmenlik yeni mülakat puan dağılımı ne 2024? 14 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 14 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 14 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 14 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 14 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 14 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Aston Villa Liverpool maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) A.Villa Liverpool maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 14 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 14 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680
CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

500

Yorumlar (12)

LOSER:

Ya tiyatro senaryo diyenleri de anlayabiliyorum ama Tayyip Erdoğan başkan olsun diye bile bile hayatını ailesini geleceğini mahvedecek kendisini böyle umarsızca feda edecek sivil asker bir sürü insanı öldürebilecek 100lerce rütbeli asker var mıdır cidden??

22
6
yanıtYanıtla
KILIÇ:

SÖZÜN ÖZÜ DEVLET UYUMUŞ OLUP HALKIN UYANIK OLDUGU ORTAYA ÇIKMIŞDIR HALKIMA ŞÜKRANLARIMI SUNARIM ÇÜNKÜ HAYİNLERE HALK DERS VERMİŞDİR .

24
3
yanıtYanıtla
KIRK YILDA ANCA BİTER:

Bu liste acaba gerçek listemi, yoksa darbecilerin , harcamak istedikleri insanların isimleri mi. . . . . . iyi araştırlması lazım. adaleti sağlarken zulüm etmemek gerekir. Mazlumun ahı çıkar.

21
1
yanıtYanıtla
Adinizi Yazin:

daha halen RTe nin bi baskanlik oyunu diyenlere sesleniyorum bir piskologa görünün. . . ya adamlarin cogunu zaten 30 agostosda gönderecekdi tsk dan yani adamlar son sansimiz dediler ve saldiralim dediler. . . ama halkimiz yemedi . . . tek yürek olup darbeye darbe yaptilar süperde oldu. . . malesef 161 sehitimiz var :(

19
2
yanıtYanıtla
ATEİST:

Siyasetin camiye girmesi, müslümanların tanrıyı insanlaştırması demektir. Şeriatçılar Türkiye'' nin bir Irak Suriye Pakistan gibi olmasını istiyor. Hükümet görünmez güçlerle donkişot gibi düşman yaratırken medeniyeti terk edip yüzünü döndüğü orta doğuya benziyor. Halk yolsuzluğu, ekonomik krizi, petro, ötv, doğal gaz ve elektrik zamlarını, dış politikalardaki rusya yenilgisini ve İsrail''i zenginleştirmeleri unuttu, demokrasi isteyen şeriatçilerle birlikte askerin boğazını kesmelerini kutluyorla

12
8
yanıtYanıtla
insan olaydın yeter:

Ben sana albay olamazsın demedim

16
4
yanıtYanıtla
VATANSEVER:

DARBECİLER BURDADA İŞ BAŞINDA SAHADA YAPAMADINIZ BURDAN DARBEYİ GEREKLİ GÖSTERMEYE ÇALIŞIYONUZ BU MİLLET BUNU YEMEZ BİKEZ DAHA İSBATLADI YAPAMADINIZ YAPAMAYACAKSINIZ YA MİLLETİNE SAHİB CIK YA DEFOL GİT

16
2
yanıtYanıtla
Vatansever Mobil-IOS:

Senaryo balyoz gibi koyunlarda otlamaya devam ulan darbe böylemi olur film olduğu her yerinden belli olan şehit olanlara oldu sebeb olanları Allah KAHRU perişan eylesin âmin

11
2
yanıtYanıtla
alevi:

canim ülke megerse cemaatlerin dinci örgütlerin oyuncagiymis istedikleri gibi oynuyorlar devlet otaritesi yok olmasida mümkün görünmüyor

9
3
yanıtYanıtla
NATO DARBESİ:

Daha önceki DARBELER GİBİ NATO DARBESİ!!!!!. İNCİRLİK BAĞLANTISI VE ELÇİLİKLERLE OLAN GÖRÜŞMELER TAKİP EDİLSİN.

10
2
yanıtYanıtla
Tüm 12 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title