Haberler

Yahudiler Sinagog Açılışında Erdoğan'a Dua Etti

Güncelleme:

Restore edilen ve Avrupa'nın 2'nci büyük sinagogu olan Edirne Sinagogu törenle açılırken, açılışta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için dua edildi.

Avrupa'nın en büyük 2. sinagogu olan Edirne Sinagogu'nun restorasyon sonrası açılışı yapılırken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için edilen dua dikkat çekti.

SİYASİLER AÇILIŞA AKIN ETTİ

Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından 5 yılda 5 milyon 750 bin lira harcanarak aslına uygun olarak restore edilen Avrupa'nın 2'nci büyük sinagogu Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Edirne Belediye Başkanı CHP'li Recep Gürkan ile çok sayıda Musevi'nin katıldığı dini törenle açıldı.

ÖZEL OLARAK TEVRAT GETİRİLDİ

Açılış töreni ilahi ve dualarla başladı. Özel olarak getirilen Tevrat, yine dualar eşliğinde konukların arasından getirilerek özel bölümüne konuldu. Ulus Özel Musevi Okulu öğrencileri tarafından da mini bir konser verildi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İÇİN DUA EDİLDİ

Ardından hahambaşları tarafından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Türkiye için dualar okundu. Haham, duanın Türkçe tercümesinde, "Yüce devletimiz Türkiye Cumhuriyetini ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ı mübarek kılsın, korusun, yüceltsin, yardım etsin, büyütsün, yücelere taşısın. Ömrünce ve ömrümüzce şanını yüceltsin amin" ifadelerini kullandı.

"TEVRATIMIZI EVİNE TESLİM ETMİŞ OLMANIN MUTLULUĞU"

Dini törenin ardından konuşan Türkiye Musevi Cemaati Başkanı İshak İbrahimzadeh, sinagogun 5 yılda eski haline getirildiğini ifade ederek, "Tevratımızı buradaki evine teslim etmiş olmanın mutluluğu, sinagogun ibadet dışı, ziyarete açık olduğu zamanlarda Tevratımıza ve inancımızın kutsal günlerine vakıflarca en hassas şekilde sahip çıkılacağının huzuru içerisinde olduğumuzu ifade etmek isterim" dedi.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Türkiye Politika Güncel Haberler

Tokat'ta ihbar üzerine gidilen evde patlama: 5'si jandarma personeli 7 yaralı

Tokat'ta ihbar üzerine gidilen evde patlama: 5'si jandarma personeli 7 yaralı

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

MHP lideri Bahçeli, Özgür Özel'i öve öve bitiremedi: CHP'ye yeni bir renk kattı

MHP lideri Bahçeli, Özgür Özel'i öve öve bitiremedi: CHP'ye yeni bir renk kattı

Fenerbahçeliler çıldıracak! Mourinho, ezeli rakibe imzayı atıyor

Fenerbahçeliler çıldıracak! Mourinho, ezeli rakibe imzayı atıyor

500

Yorumlar (116)

demokrat:

Satanistlerde hergün bu herife dua ederler.

39
4
yanıtYanıtla
RADAR:

BUNU CHP YADA MHP YAPSAYDI DİN ELDEN GİDİYOR DERLERDİ BUNLAR YAPINCA NORMAL OLUYOR HEY ALLAHIM YA RABBİM SEN BİZE AKIL FİKİR VER.

29
6
yanıtYanıtla
TUHAF İŞLER BU İŞLER:

BUNLARDA SARIK VAR, KEP VAR, SAKAL VAR MÜSLÜMANLARDADA, HATTA CAMİLERİMİZİN MİMARİLERİ BİLE KİLİSEDEN ESİNLENMİŞ, BUNLARDADA AYİN VAR BİZDEDE ONA BENZER CAMİ ADABI, ONLARDA AMİN DİYOR BİZDE, YANİ BU İŞTE BİR BİT YENİĞİ VAR, YOKSA İNCILDE DEVRATTA DİNİ REFORMMU YAPILDI DA İSLAM TÜREDİ, YARIN BAŞKA BİR NESİL AYNISINI YAPMAYACAK DİYE BİR GARANTİSİ VARMI

14
18
yanıtYanıtla
KAYSERİLİ:

HANİ İSRAİL LE KAVGALIYDIK. FİLİSTİNLİ KARDEŞLERİMİZ VARDI. NE OLDU ? CAMİLERİ YERLE BİR EDENLER, DAHA GEÇEN HAFTA SEÇİM BİLDİRGESİNDE FİLİSTİN HALKINA HİÇ BİR ZAMAN DEVLET KURDURMAYACAĞIM DİYEN NETENYAHU NE TEZ UNUTULDU. MAVİ MARMARA NE TEZ UNUTULDU. DEMEK Kİ HER ŞEY YALAN BU GERÇEK

30
1
yanıtYanıtla
ad:

Akp liler bunu görmez görmek istmez bunlar sadece davosu görür iki gün sonraki özürü görmez bunlar sadece tayyipin sadece oyunculuk olsun diye kamera onunde bağırmasını görür ondan sonra gemicik demesini görmez ama merak etmeyin birgüb gelecek gerceği görmek istemesede gözlerine sokacağız

23
4
yanıtYanıtla
İSTAVROZ ÇIKARALIMMI:

HA TAMAM HER ŞEY ENİNDE SONUNDA ASLINA DÖNER, BOŞUNA DEMEMİŞLER CİNSİ CİNSİNE ÇEKER.

24
2
yanıtYanıtla
ahmetmobilWeb@haberler.com:

Cami okul yaptiracagina sinagog yaptiriyor.cehennem atesi seni bekliyor.

20
6
yanıtYanıtla
Sadi Mobil-IOS:

AKP Yahudileri sever Yahudilerde AKP yi göstermeklik düşman gibi olurlar MHP ve CHP yi Yahudiler sevmez çünkü Atatürk Yahudileri sevmezdi

22
3
yanıtYanıtla
xxx:

dua edene birde dua edilene iyi bakmak gerekir. rabbim bizleri yahudilerin dua sında uzak eyle.

18
6
yanıtYanıtla
Bonzai:

Recep bey büyük lider. Hem hristiyandan hem nuseviden dua alıyor. Dünya kardeşliğinin temellerini atıyor.

7
17
yanıtYanıtla
Tüm 116 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title