Haberler

Yağlıdere'de Tablet Dağıtımı

Fatih Projesi kapsamında Yağlıdere Anadolu İmam Hatip Lisesi´nde 31 öğretmene, 106 öğrenciye, Yağlıdere Çok Programlı Lisesi´nde 10 öğretmene, 81 öğrenciye tablet bilgisayar törenle dağıtıldı.

Fatih Projesi kapsamında Yağlıdere Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde 31 öğretmene, 106 öğrenciye, Yağlıdere Çok Programlı Lisesi'nde 10 öğretmene, 81 öğrenciye tablet bilgisayar törenle dağıtıldı.

Yağlıdere Kaymakamı Osman Aydoğan, törende yaptığı konuşmada, tabletlerin gelişen dünyada, öğrencilerin eğitimini çok daha iyi şartlarda almasını sağlayacağını söyledi.

Aydoğan, proje konusunda emeği geçenleri kutladı.

İl Milli Eğitim Müdürü Necati Akkurt ise Fatih Projesi kapsamında il genelinde 36 okulda etkileşimli tahtalar kurulduğunu, ağ altyapıları yapıldığını, projenin diğer bileşeni olan öğrenci ve öğretmen tablet bilgisayarlarının dağıtımının ise tamamlanma aşamasına geldiğini belirtti.

Fatih Projesi gibi bir projenin başka ülkelerde olmadığını söyleyen Akkurt, "Bu proje sayesinde derslerde kullanılan materyaller ile kalıcı öğrenmeler sağlanacaktır. Fatih Projesi kapsamında ders içeriklerinden oluşan EBA (Eğitim Bilişim Ağı) sisteminin öğretmenler tarafından derslerde etkili kullanılması gerekmektedir" dedi.

Etkileşimli tahta ve tablet bilgisayarın kullanıldığı örnek ders anlatımı yapılmasının ardından öğrencilere tablet bilgisayarları dağıtıldı.

Dağıtım törenine, Yağlıdere Belediye Başkan Vekili Ağabey Turan, İlçe Garnizon Komutanı Mehmet Verim, İlçe Emniyet Amiri Turgay Cengiz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Suat Soylu, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Ergin Aybar, okul müdürleri, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı. - Giresun

Kaynak: AA / Yerel

Osman Aydoğan Yağlıdere Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title