Haberler

Yağışlar Tarla Ürünlerini Etkiledi

Ege Bölgesi'ni etkisi altına alan soğuk hava ve yağışlar nedeniyle marul, maydanoz, lahana, ıspanak gibi ürünlerde hasar oluştu Manisa Ziraat Odası Başkanı Nuri Sorman: "Önümüzdeki günlerde oluşabilecek don olayı ve buzlanma zararı daha da artıracak" İncirliova Ziraat Odası Başkanı İhsan Ayaydın: "Kışlık.

Türkiye'nin batı bölgelerini etkisi altına alan kar yağışı ve soğuk hava tarla ürünlerine zarar verdi.

AA muhabirinin ziraat odaları yetkililerinden aldığı bilgiye göre, kar yağışı ve soğuk hava marul, pırasa, karnabahar, lahana, taze soğan, ıspanak, maydanoz gibi açık alanda yetiştirilen ürünleri etkiledi.

Tarla ürünlerinin bir bölümü soğuk hava nedeniyle donarken, bazı bölgelerde kar ağırlığına dayanamayarak çöken seralardaki üründe olumsuz hava koşullarından dolayı zarar gördü.

-Oda başkanları temkinli

Manisa Ziraat Odası Başkanı Nuri Sorman, kar yağışının yoğun olduğu yerlerde zeytin ve meyve ağaçlarında dal kırılmalarına neden olduğunu, Akhisar ilçesinde ise çöken seralarda hasar oluştuğunu söyledi.

Su dolan tarlalardaki hububat ve bahçıvan ürünlerinin etkilediğini dile getiren Sorman, "Önümüzdeki günlerde oluşabilecek don olayı ve buzlanma zararı daha da artıracak" dedi.

Akhisar Ziraat Odası Başkanı Ahmet Akbuğa ise ilçedeki tarım alanlarının yoğun kar yağışından olumsuz etkilendiğini belirtti.

Çamönü Mahallesi'nde bulunan 185 seradan 165'inin kar ağırlığına dayanamayarak çöktüğünü kaydeden Akbuğa, söz konusu seralardaki zararın yüzde 80'in üzerinde olduğunu ifade etti.

Akbuğa, zararın tespiti içirn çalışmalara pazartesi günü başlanacağını kaydetti.

-Taşan Menderes nehri, arazileri su altında bıraktı

Aydın'ın İncirliova Ziraat Odası Başkanı İhsan Ayaydın da Menderes Nehri'nin taşması sonucu tarım alanlarının bir bölümünün etkilendiğine değindi.

Taşkın sebebiyle buğday, arpa, ıspanak, marul, lahana, karnabahar gibi ürünlerin zarar gördüğüne işaret eden Ayaydın, resmi tatil olduğu için hasar tespit çalışmalarına henüz başlanamadığını bildirdi.

Ayaydın, "Bir ay önce ekilmiş buğday ve arpa tarlaları sular altında. Kışlık sebzelerin önemli bir bölümü yağıştan etkilendi. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkilileriyle görüştük, resmi tatil olduğu için hasar tespit çalışmalarına pazartesi günü başlanacağını ilettiler" dedi. - İzmir

Kaynak: AA / Yerel

Nuri Sorman İncirliova Akhisar Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title