Haberler

Yağışlar Tarım Ürünlerine Zarar Verdi

Acıpayam Ziraat Odası Başkanı Ercan Yıldırım, ilçe ve çevre yörelerde yetiştirilen birçok tarım ürününün, yağışlardan dolayı tarlalarda çürüdüğünü bildirdi.

Acıpayam Ziraat Odası Başkanı Ercan Yıldırım, ilçe ve çevre yörelerde yetiştirilen birçok tarım ürününün, yağışlardan dolayı tarlalarda çürüdüğünü bildirdi.

Yıldırım, yaptığı açıklamada, son yılların en yağışlı geçen tarım sezonunu yaşadıklarını belirterek, bu durumun bitkisel tarım üretimini olumsuz etkilediğini belirtti.

Acıpayam merkez ve bağlı köyleri ile Serinhisar'da ekimi yapılan hububat, yem bitkileri ile kavun ve karpuz ürünlerinde büyük ölçüde zarar meydana geldiğini kaydeden Yıldırım, şunları söyledi:

"Birçok tarım ürünü, havaların yağışlı geçmesinden dolayı tarlalarda çürüdü. Son yılların en yağışlı mevsimi olması dolayısıyla Acıpayam ve Serinhisar'daki nohut ve soğan gibi mahsuller, bitme noktasına geldi. Bunun yanında hububat ve yem bitkileri gibi ürünler de yere yattığı için çürüdü. Kavun ve karpuzlar da büyük oranda hasar gördü. İlçe ve köylerimizdeki çiftçilerimizle zaman zaman görüş alışverişinde bulunuyoruz. Onlarla birlikte arazilerde incelemeler yaptık. Aşırı yağışlardan dolayı tarlalarda biriken sudan bitkilerin kökleri hava alamıyor ve çürüme yaparak kuruyor. Bu da ürünlerde kalite ve verimi büyük oranda düşürdü. "

Yıldırım, hava koşulları nedeniyle büyük ölçüde zarara uğrayan çiftçinin ekonomik sıkıntı yaşayacağını ileri sürerek, "Devletimizden bu konuda iller bazında veya bölgesel olarak bir inceleme yapmasını istiyoruz. Bu doğal afetten dolayı çiftçimizin mağduriyetini giderecek yönde bir çalışma başlatılmasını bekliyoruz. Çiftçilerimizin sıkıntı yaşamaması için kredi taksitlerinin ertelenmesini ve mazot, gübre ve tohum desteğinin artırılmasını talep ediyoruz" dedi.

- DENİZLİ

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title