Haberler

Yağcı Ailesinin 7 Yıllık Çilesine Bir de Bürokrasi Eklendi

Aydın’da Ocak 2009’da ortadan kaybolan devlet memuru Halil Yağcı’nın yakınları 5 yıldır çocuklarını aradı, şimdi iki yıldır da çocuklarının kayıp olduğunu ispatlamaya çalışıyor.

Aydın'da Ocak 2009'da ortadan kaybolan devlet memuru Halil Yağcı'nın yakınları 5 yıldır çocuklarını aradı, şimdi iki yıldır da çocuklarının kayıp olduğunu ispatlamaya çalışıyor. Yaklaşık 7 yıldır çile çeken Yağcı Ailesi, "5 yıl babamızı aradık, şimdi iki yıldır oğlumuzun kayıp olduğunu anlatmaya çalışıyoruz" diyerek yaşadıkları sıkıntıyı dile getirdiler.

Aydın SGK'da çalışırken 2009 yılında ortadan kaybolan bir devlet memurunun geride bıraktığı iki çocuğunun annesinden peşin ödediği maaş ve ikramiyeyi geri isteyen devlet, 7 yıldır ne ölüsü ne de dirisi bulunamayan memurun eşini ve çocuklarının çaresizliği devam ediyor.

Ölüsü ya da dirisi bulunamadığı için 7 yıldır 2 çocuğu ile ayakta kalmaya ve iki çocuğunu okutmaya çalışan Derya Yağcı, şok üstüne şok yaşadığını söyledi. Eşinin kaybolmasının ardından 5 yıl beklediklerini ve 5 yıldan sonra kaybolduğuna dair dava açtıklarını belirten Derya yağcı ve babası Fethi Yağcı, "5 yıl eşimi aradım. Eşimin kaybolduğuna mı yanayım, yoksa 2 yıldır eşimin kaybolduğuna ispatlamaya mı çalışayım. Yaşadığım üzüntüyü tarif etmemiz mümkün değil. Devletin tüm kayıtlarında eşimin kayıp olduğu belli olmasına rağmen ve devlet kayıtlarında bu bilgiler yer almasına rağmen 2 yıldır eşimin kaybolduğunu ispatlamaya çalışıyorum. 5 yıl yasal süresi nedeniyle büyük bir çaresizlik yaşadık. Şimdi iki yıldır mahkemelerdeyiz. Mahkeme eğer eşimin kaybolduğuna hükmederse eşimden bana maaş bağlanacak. İki çocuğumu zar zor okutmaya çalışıyorum. Eğer bu dava daha da devam ederse çocuklarımı nasıl okutacağımı bilmiyorum" diyerek sıkıntı üstüne sıkıntı yaşadığını belirtti. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Aydın Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title