Haberler

'Yabancılar Kral Gibi Yaşıyor'

Engin Baytar, "Bu Yıl Şampiyonluğu Yakalayacağımızdan Eminim" Dedi.

Trabzonspor'da Şenol Güneş'in gelişinin ardından müthiş bir değişim içerisine giren ancak yaşadığı sakatlıklar nedeniyle uzun süredir takımdan ayrı kalan Engin Baytar, kulüp dergisine önemli açıklamalarda bulundu. Engin, sezona Süper Kupa'yı alarak başladıklarını, sezon sonunda da iki kupa daha almak istediklerini söyledi. Engin, en kısa zamanda formasına kavuşmak istediğini de belirterek, "İnşallah alacağımız bu kupalara katkıda bulunurum. Kısaca takım olarak Trabzonspor'un bugüne kadar elde etmediği başarıları elde etmek, tarihe geçmek istiyoruz" dedi.

"BARCELONA DEĞİL, ESKİ TRABZONSPOR MODELİ"

En önemli transferlerinin kadroyu korumak olduğuna da vurgu yapan Engin, "Katılanlar da faydalı olacaklarını düşündüğümüz futbolcular. Şuana kadar zaten bunu gösterdiler. İleride daha da faydalı olacaklardır. Önemli olan bir iskeleti korumaktır. Takım ruhunu, arkadaşlığı, birlikteliği sürekli yıkıp yeniden inşa edemezsiniz. Çabuk oynayan, sürekli hücumu düşünen, korkmayan bir takım olduk. İleride baskı yapıp, açık futbol oynamamız bizim en büyük silahımız. Dişli takımlar bile bizden çekiniyorlar. Ayrıca Barcelona modeli dediğimiz model, eski Trabzonspor modelidir. Eski Trabzonspor gibi oynuyoruz demek bizim için daha iyi. Çünkü o model Barcelona modelinden de iyi" ifadelerini kullandı.

"ŞAMPİYON OLACAĞIMIZA EMİNİM"

Engin, bir Trabzonlu ve Trabzonsporlu olarak maçlarda bazı sorumlulukları üzerine alması gerektiğinin farkında olduğunu da vurgulayarak, "Dışarıda oynadığımda takımı takip ederken Trabzonspor'un yenildiği maçlarda üzülüyordum. Şampiyonluğu nelerin engellediğini düşünüyordum. Bir kısmetsizlik, bir uğursuzluk vardı kulübün üzerinde. Bu sezon inanıyorum ki, bu hasret bitecek. Tek ben değil, bütün takım inanıyor. Herkes aynı demeci veriyor. Gözlerine baktığımızda bunu isteyerek söylediklerini anlıyoruz. Yanındakine bu arzu ve hırsı hissettiriyor. Bu sezon şampiyon olacağımızdan eminim. Sevmiyorum yenilgiyi. Hele bir de sevdiğiniz forma altında yenilince çok büyük üzüntü veriyor" dedi.

"BİRİNİN BU KÖTÜ GİDİŞE DUR DEMESİ LAZIM"

Engin, en büyük hayalinin efsane kadronun son temsilcisi olmak olduğunu da ifade ederek, "Trabzonspor'da şampiyonluk yaşamak istiyorum. Avrupa'da başarılı olup zamanı gelince futbolu bırakacağım. Ama futboldan kopmayı düşünmüyorum. Bıraktıktan sonra futbolun içinde kalıp, Allah kısmet ederse Trabzonspor ya da başka bir kulüpte teknik adam ya da menajer olarak çalışmak istiyorum. En büyük hayalimden biri efsane kadronun son temsilcisi olmak. Birinin bu kötü gidişe dur demesi gerek" dedi.

"YABANCI OYUNCULAR TÜRKİYE'DE ELLERİNİ CEPLERİNE ATMIYORLAR"

Türkiye'de yabancı oyunculara çok daha fazla tolerans tanındığını da savunan Engin, şöyle konuştu: "Milyon dolarlara mal olan yabancı oyuncular, yurt dışında oynadıkları zaman aldıkları paranın yüzde 50'sini vergi olarak ödüyor. Türkiye'ye geldiklerinde ise değerleri 500 bin dolardan, 2.5-3 milyon dolara fırlıyor. Üstelik burada vergi de ceplerinden çıkmıyor. Hayatları boyunca kazanamadıkları parayı, Türkiye'den elde ettikleri için gitmek de istemiyorlar. Kulüpler bu oyunculara çok iyi şartlar sunuyor. Araba veriliyor, kirası ödeniyor. Hiçbir şekilde ellerini ceplerine atmıyorlar" dedi.

"BAŞLANGIÇTA DİŞLERİNİ SIKIYORLAR, SONRA, 'BEN KRALIM' DİYORLAR"

Engin, yabancı oyuncularla ilgili açıklamalarını şöyle sürdürdü: "Her kapı onlar için ardına kadar açılıyor, yerli oyunculara oranla çok daha fazla tolerans görüyorlar. Türkiye'ye o kadar yabancı geldi, kaçı tutunabildi? Bunu söylerken mesela her zaman gol atan, kaptanlığa kadar yükselen ve takımlarına iyi katkılar sağlayan oyuncuları ayrı tutuyorum. Böyle yabancılara para verilir. Ama genellikle Türkiye'ye gelen yabancı başlangıçta dişini sıkıyor, sonra, 'Ben bu ülkede kralım' mantığıyla, rölantiye alıyor. Yabancı konusunda Türkiye'nin nokta transferler yapması lazım" dedi.

"ŞAMPİYON OLURSAK ŞEHRE ÜÇ GÜN GEÇ GELMELİYİZ!"

Şampiyon olmaları halinde yaşanacak coşkuyu hayal dahi edemediğini ifade eden Engin, sözlerini şöyle tamamladı: "Unutamadığım maç, Şanlıurfa'daki finalde geriden gelip Fenerbahçe'yi 3-1 yenerek kupayı aldığımız maç. O maçı asla unutmayacağım, unutmam da. Geçen sezon Türkiye Kupası'nı aldık, şehirde büyük coşku yaşandı. Havaalanından şehre kadar her yer insan kaynıyordu. Eğer şampiyon olursak bizim şehre üç gün gelmememiz gerek. Şaka bir yana unutulmaz bir sevinç olur."

YUNUS EMRE SEL - TRABZON - DHA

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Haberler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

7 Ekim'deki baskının sembol ismi olmuştu! Hamas'ın kaçırdığı genç kadının cansız bedeni bulundu

7 Ekim'deki baskının sembol ismi olmuştu! Hamas'ın kaçırdığı genç kadının cansız bedeni bulundu

Bahçeli, paşalardan birinin aftan yararlanmasına itiraz etti: Ben olsam çıkarmazdım

Bahçeli, paşalardan birinin aftan yararlanmasına itiraz etti: Ben olsam çıkarmazdım

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title