Haberler

Yabancılar Çarşısı Havalanacak

Samsun Yabancılar Çarşısı Derneği Başkanı Ali Akyüz, Büyükşehir Belediyesi’nin Yabancılar Çarşısı’na yapılacak havalandırma çalışmasını bitirdiğini, çarşının sıcak-soğuk havalandırma sistemine kavuşacağını söyledi.

Samsun Yabancılar Çarşısı Derneği Başkanı Ali Akyüz, Büyükşehir Belediyesi'nin Yabancılar Çarşısı'na yapılacak havalandırma çalışmasını bitirdiğini, çarşının sıcak-soğuk havalandırma sistemine kavuşacağını söyledi.

Yabancılar Çarşısı'na Samsunluların ilgisinin oldukça fazla olduğunu söyleyen Dernek Başkanı Ali Akyüz, "Hafta içi günde 4-5 bin, hafta sonları ise 10- 15 bin arası insan çarşımıza gelmektedir. Bu ilgiden gayet memnunuz. Hem turistik hem de alışveriş amaçlı birçok insan, Yabancılar Çarşısı'na geliyor" dedi.

Yabancılar Çarşısı adının nereden geldiğine değinen Akyüz, "Sovyetler Birliği'nin dağılmasıyla birlikte Rusya, Gürcistan, Azerbaycan'dan yabancılar buraya geldiler. O zamanlarda burada 2 bine yakın yabancı vardı. İlk başta 'Yabancılar Pazarı' olan çarşının adını 'Yabancılar Çarşısı' olarak değiştirdik. Bugün çarşımızda yaklaşık 80 yabancı esnafımız var. Çarşıda toplamda bin 12 iş yeri mevcut" diye konuştu.

TURİSTLERİN UĞRAK MEKANI

Tur rehberlerine işlenmiş bir çarşı olduklarını kaydeden Akyüz, "Turistler Samsun'a geldiğinde Yabancılar Çarşısı'nı da ziyaret ediyorlar. Yerli, yabancı herkes buraya uğruyor. Biz daha önce bunun çalışmasını yapmıştık. Otoparka gelen araçlara baktığınızda Türkiye'nin her yerinden insan geldiğini gördük. İnsanlarımızın burayı tercih etmelerinin nedenlerinden bazıları ucuz olması, ürün çeşidinin fazla olması ve sahilde olduğu için insanlar hem geziyor hem de alışverişini yapıyor" şeklinde konuştu.

BACASIZ FABRİKA

Yabancılar Çarşısı'nın Samsun'un sembollerinden biri olduğunu söyleyen Akyüz, açıklamasını şöyle tamamladı: "Buradan yaklaşık 7-8 bin kişi ekmek yiyor. Bunu genele yaydığımızda daha da artar. Şunun altını çizmek istiyorum. Vergimizi Samsun'da bırakan bir çarşıyız. Yabancılar Çarşısı Samsun ekonomisine büyük katkı sağlamakta. Buradan Büyükşehir Belediye Başkanımız Yusuf Ziya Yılmaz'a teşekkür etmek istiyorum. Bizim derdimiz, sıkıntımızla ilgileniyor. Başkanımız çarşımıza yapılacak havalandırma çalışmasını bitirdi. İhale aşaması bu ay sonunda bitecek ve sıcak- soğuk havalandırma sistemine yakında kavuşacağız." - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Rusya Federasyonu Ali Akyüz Samsun Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY maçı ne zaman? #9917 Maç saat kaçta, hangi kanalda? Survivor Nefise kaza mı geçirdi, ne oldu? Survivor Nefise'nin son durumu ne? 23 Nisan'daki Dilan Polat gösterisine soruşturma başlatıldı mı? Dilan Polat taklidi için bakanlık harekete geçti!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title