Haberler

Yabancı Öğrenciler Divriği Ulu Camii ve Darüşşifası'nı Ziyaret Etti

Cumhuriyet Üniversitesinde öğrenim gören 30 kişilik yabancı uyruklu öğrenci grubu Divriği Ulu Camii ve Darüşşifası'nı ziyaret etti.

Cumhuriyet Üniversitesinde öğrenim gören 30 kişilik yabancı uyruklu öğrenci grubu Divriği Ulu Camii ve Darüşşifası'nı ziyaret etti.

Uluslararası Öğrenci Federasyonu (UDEF) Sivas Temsilciliğinin düzenlediği gezi kapsamında Divriği'ye gelen aralarında Afganistan, Somali, Pakistan ve Suriyeli öğrencilerin bulunduğu 30 kişilik grup, gönüllü rehber Mustafa Yıldırım'ın anlatımıyla tarihi eseri gezdi.

UDEF'in düzenlediği organizasyon hakkında bilgiler veren Adem Koç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geziyi Sivas Ticaret ve Sanayi Odası'nın katkılarıyla gerçekleştirdiklerini söyledi.

Divriği Ulu Camii ve Darüşşifası'nın müstesna bir eser olduğunu ifade eden Koç, "Bu eser, Türkiye'nin değil dünyanın göz bebeği olabilecek bir ihtişama sahip. Bunun için yabancı öğrencilerimizin burayı gezip görmeleri ayrı bir anlam ifade ediyor. Mezuniyetlerinin ardından ülkelerine dönecek bu kardeşlerimizin burayı en iyi şekilde tanıtacaklarına eminim. Bu tür gezileri sık sık yapmamızdaki amaç hem bütün öğrencilerimizin burayı bilmelerini, görmelerini ve öğrenmelerini sağlamak hem de ülkemizin yanı sıra ülkemiz sınırları dışında da tanıtım yapmaktır" diye konuştu.

Kaynak: AA / Yerel

Afganistan Divriği Somali Sivas Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title