Haberler

Yabancı Gençlerler İznik Sahilini Temizledi

Ufukların Ötesinde (Beyond the Horizons) isimli proje kapsamında dört farklı ülkeden İznik'e gelen 30 genç, İznik Belediye Başkanı Osman Sargın ile İznik Gölü sahilini temizledi.

Ufukların Ötesinde (Beyond the Horizons) isimli proje kapsamında dört farklı ülkeden İznik'e gelen 30 genç, İznik Belediye Başkanı Osman Sargın ile İznik Gölü sahilini temizledi.

Gönüllü Gençler Organizasyonu tarafından hazırlanan, Avrupa Birliği Bakanlığı Gençlik Merkezi Başkanlığı Ulusal Ajansı tarafından kabul edilen ve İznik Belediyesi ile desteklenen "Ufukların Ötesinde" (Beyond the Horizons) isimli Avrupa Birliği Projesi İzzet Peşte Su Sporları Kamp ve Eğitim Merkezinde 24 Haziran'da başladı.

Türkiye ile Romanya, İtalya, Portekiz ve Polonya'dan gelen 30 genç çevre temizliğine dikkat çekmek için ilk çalışmalarını İznik Gölü sahilini temizleyerek başladı.

Sargın, gençlerin ilk etkinlikleri kapsamında sahil temizliği yapmalarının kendilerini sevindirdiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Gönüllü gençlerin sahil ve çevre temizliği hususuna dikkat çekmek üzere yaptıkları çalışma çok önemlidir. Her gelen her tarafa bir şeyler atarsa biz binlerce insanı da görevlendirsek bu temizliği sağlayamayız. Onun için bugün de bir farkındalık oluşturmak istiyoruz. Hem ekonomiye destek hem ekolojiyi koruma hem de geleceği koruma adına çevreyi daha iyi yaşanılabilir bir hale getirmek zorundayız. Bizlerin rüyası yaşanabilir bir dünyayı gelecek nesillere bırakmaktır. Başta su, enerji ve gıda olmak üzere biyolojik zenginliklerin önemli ve nadir bitkilerin korunması gerekir."

Proje kapsamında, İznik'in tarihi zenginliklerinin yanı sıra doğal güzellikleri olan kanyonlarda ziyaret edilecek ve çalışmalar yapılacak.

Kaynak: AA / Yerel

Avrupa Birliği Osman Sargın İznik Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title