Haberler

Wuppertal Irkçılara Geçit Vermedi

Almanya'nın Wuppertal Kentinde Aşırı Sağcıların Yapmak İstediği Gösteri Kent Halkı Tarafından Protesto Edildi.

Almanya'nın Wuppertal kentinde aşırı sağcıların yapmak istediği gösteri kent halkı tarafından protesto edildi. Irkçılık ve yabancı düşmanlığına karşı tek ses olan Wuppertal halkı, ?Wuppertal'de nazilere yer yok" mesajı verdi.

Almanya'nın Wuppertal kentinde aşırı sağcılar tarafından planlanan gösteri kentte yaşayan binlerce kişi tarafından protesto edildi. Alman Sendikalar Birliği (DGB) ve Kamu Sendikası Ver.di tarafından düzenlenen protestoya KRV Uyum ve Çalışma Bakanı Guntram Schneider (SPD), Wuppertal Belediye Başkanı Peter Jung (CDU), siyasi parti temsilcileri, sendikalar, Türk ve Alman sivil toplum örgütleri, kilisiler dahil olmak üzere yaklaşık beş bin kişi katıldı. Dondurucu soğuğa rağmen protesto gösterisinin yapıldığı Kirchplatz'da toplanan Wuppertal halkı, aşırı sağcılara ?Wuppertal'de Naziler'e yer yok" sloganıyla cevap verdi.

NEONAZİLERİ İSTEMİYORUZ

Ellerinde ilginç pankartlarla genç-yaşlı binlerce insanın doldurduğu alanda ilk konuşmayı yapan Wuppertal Anakent Belediye Başkanı Peter Jung, ?Wuppertal'de 150 değişik ulustan insanlar yaşıyor. Burası renkli bir kent. Böyle de kalmasını istiyoruz. Neonazilere ihtiyacımız yok" dedi.

NPD'YE YASAK GETİRİLMELİ

Aşırı sağa karşı Wuppertal halkının gösterdiği birlik ve beraberlikten duyduğu memnuniyeti dile getiren KRV Uyum Bakanı Guntram Schneider ise, konuşmasında isim vermeden Thilo Sarrazin'e gönderme yaptı. Schneider, ?Bu ülkede kırmızı kaplı bir kitap, renginden değilde içeriğinden ötürü milyonlarca satış yapıyorsa, bu bazı şeylerin iyiye gitmediğini gösterir. Demokratik hak adı altında sürekli gösteri yapan Almanya Milliyetçi Demokrat Parti (NPD) ve benzeri aşırı sağ partilerin yasaklanması gerekir. Almanya'da çok kültürlülük ölmedi, yaşıyor ve yaşayacak" diye konuştu. Schneider'in konuşmaları kalabalıktan büyük alkış aldı. DHA mikrofonuna da konuşan Bakan Schneider, eski cumhurbaşkanlarından Johannes Rau gibi bir ismin doğum yeri olan Wuppertal'de nazilerin barınamayacağını söyledi.

YÜRÜYEMEDİLER

Konuşmaların ardından gösteriler müzikle devam ederken, alandan ayrılan bir çok kişi aşırı sağcı grubun yürüyüş yapmayı planladığı alana doğru harekete geçti. Protestocular arasında çok sayıda Türk'ün de olması dikkat çekti. Kölnlü Neonazi eylemcisi Axel Reitz'in girişimiyle Unterbarmer Tren Garı'nda toplanması beklenen aşırı sağcı gruplar ve karşıt protestocuların karşılaşmasını engellemek isteyen polis geniş güvenlik önlemleri aldı. Bu arada ırkçı gruplara müdahele etmek için toplanan bazı otonom gençlerin barikatları aşma girişimleri sırasında gözaltılar yaşandı. Daha önce 150 neonazinin gelmesi beklenen kente sadece 40 ırkçının geldiği bildirildi. Gösterilen tepki ve otonom gruplarla yaşanması muhtemel bir çatışma nedeniyle neonazilerin planladığı yürüyüş gerçekleşmezken, aşırı sağcıların polis otobüsleri eşliğinde ana tren garına götürülerek kentten çıkarıldığı belirtildi. Polisten verilen bilgiye göre de, karşıt gruplar arasında çıkan bir kaç olay dışında önemli bir problemin yaşanmadığı kaydedildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

Seçime de toplantıya da damga vurdular! Vekillerin emekli için istediği zam oranı AK Parti'yi karıştırdı

Seçime de toplantıya da damga vurdular! Vekillerin emekli için istediği zam oranı AK Parti'yi karıştırdı

Meclis'e gelmesi beklenen düzenleme Erbakan'ı küplere bindirdi: Biz sokak hayvanlarının uyutulmasına karşıyız

Meclis'e gelmesi beklenen düzenleme Erbakan'ı küplere bindirdi: Biz sokak hayvanlarının uyutulmasına karşıyız

Sabah sporunda kabusu yaşadı! Talihsiz kadın başıboş köpeklerin saldırısında yaralandı

Sabah sporunda kabusu yaşadı! Talihsiz kadın başıboş köpeklerin saldırısında yaralandı

Wanda Nara, anlaşma imzaladığı +18 sitesinde hesap açtı! Kapak fotoğrafına çırılçıplak halini koydu

Wanda Nara, anlaşma imzaladığı +18 sitesinde hesap açtı! Kapak fotoğrafına çırılçıplak halini koydu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title