Haberler

Whirlpool Firması Üretimini Türkiye'den İtalya'ya Kaydırıyor!

Güncelleme:

Çamaşır makınasi üretecisi Whirlpool, yeni yatırım planını İtalyan hükümetine sundu. Plana göre fabrika Manisa'dan İtalya'ya taşınacak.

ABD'li Whirlpool, Manisa'daki üretimi İtalya'ya kaydırmayı planlıyor. Geçen yıl İtalyan Indesit'in yüzde 60'ını satın alarak Türkiye pazarına adım atan ABD'li Whirlpool, Manisa'daki üretimi İtalya'ya kaydırmayı planlıyor. ABD'li dev üretici, İtalya'da varlığını güçlendirme peşinde.

1.350 KİŞİYİ İŞTEN ÇIKARACAK

The Lira'dan Ceren Dilekçi'nin haberine göre dünyanın en büyük beyaz eşya üreticisi Whirlpool, gelecek 4 yılda İtalya'ya 500 milyon euroluk yatırım yapmayı planlıyor. Yeniden yapılandırma planı çervesinde şirket, küresel çapta 1.350 kişiyi işten çıkartacak. Perşembe günü İtalyan hükümet temsilcileriyle bir araya gelen Whirlpool yetkilileri, İtalya için yeni yatırım planlarını sundular. Whirlpool'dan yapılan açıklamada, söz konusu plan ile etkinlik ve kapasite kullanımının geliştirilmesi ve imalat operasyonlarının entegre edilmesinin amaçlandığı kaydedildi.

TÜRKİYE'DEKİ ÜRETİMİ İTALYA'YA KAYDIRACAK

İtalya Sanayi Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada ise bu plan ile gerekli yatırımların geri getirileceği diğer bir deyişle Çin, Polonya ve Türkiye'den üretimin İtalya'ya kaydıracağı belirtildi. İtalya'da işsizliğin en yüksek olduğu bölge olan Napoli'nin yakınındaki Carinaro tesisinin kapatılması öngörülüyor. ABD ve İtalya basınında yer alan habere göre, yüksek kapasiteli çamaşır makinelerinin Napoli'de üretilmesi planlanırken, Türkiye'deki çamaşır kurutma makinesi üretiminin İtalya'nın merkezindeki Comunanza'ya taşınması bekleniyor.

2014'TE 827 MİLYON LİRA CİRO

1994'te Türkiye pazarına giren Indesit, buzdolabı fabrikasının yanı sıra geçen Türkiye'de ikinci tesisi olan çamaşır makinesi fabrikasını devreye aldı. Manisa Organize Sanayi Bölgesi'nde kurulan ve toplam yatırım maliyeti 35 milyon euro olan Çamaşır Makinesi Fabrikası'nda yaklaşık 750 kişiye yakın eleman çalışıyor. 32 bin metrekare kapalı alanda faaliyet gösterecek tesisin, yılda 1 milyon 400 bin adet üretim kapasitesi bulunacak, üretimin yüzde 75'i başta Avrupa ülkeleri olmak üzere yurt dışına ihraç edilecek. Çamaşır makinesi fabrikasıyla birlikte Indesit'in 2014 cirosu 827 milyon liraya ulaştı. 2014'te 175 milyon dolarlık ihracat gerçekleştiren Indesit Company Manisa Fabrikası, 2014'te 770 bin adet soğutucu ve 25 bin adet çamaşır makinesi ihraç etti.

'TÜRKİYE'DEN ÇIKMAYIZ' DEMİŞTİ

Geçen yılsonu gerçekleşen Indesit satın almasının ardından Mart ayında Türkiye'ye gelen Whirlpool Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Bitzer "Indesit Türkiye pazarında kesinlikle kalacak" açıklamasında bulunmuştu. Bitzer, Türkiye pazarında hangi markaların kalacağı sorusuna, "Indesit pazarda kesinlikle kalacak. Bugün Hotpoint ve Indesit markalarımız var Türkiye'de.

Whirlpool markasıyla da girmeyi düşünüyoruz ama bu konuda henüz bir karar vermedik. Whirlpool ismi hem söylemesi zor hem de şimdilik Türkiye'ye yabancı bir marka. Diğer yandan, 1991'de Philips'in baskın olduğu Fransa'da Whirlpool'u tanıtırken, herkes bize bu isimle burada yapamazsınız çünkü kimse telaffuz edemez diyordu. Fakat biz yine de yaptık ve bugün Whirlpool Fransa'nın en çok tercih edilen markası" diye yanıt verdi. (Kaynak:The Lira

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Whirlpool Türkiye İtalya Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (86)

ceyhanlımobilWeb@haberler.com:

Burda giden gider diyen mal özürlüler o kadar insan işsiz kalacak Allah inşallah size işsizligi tartırsın evinize ekmek cocugunuza cıkolata alamaz hale getirsin inşallah en buyuk dilegim bu oldu

29
10
yanıtYanıtla
tokatli:

giden gidewr, ne faydalarini gorduk ?

4
35
yanıtYanıtla
Nazilli:

Manisaya vestel yeter, gitsinler. Yerli sermayelerimiz var.

21
18
yanıtYanıtla
Meteorolog:

Bunların ürettiği ürünleri sanayi çarşısında bile yapıyorlar. Sanki uzay teknolojisini götürüyormuş gibi. Önce 2 nci kalite ürün yapmaktan vazgeçsinler.

25
11
yanıtYanıtla
lalegül fm:

defolup gidin bakalım tc gibi ucuz işgücü görebilecekmisniz.

25
9
yanıtYanıtla
resitmobilWeb@haberler.com:

Krizi goren pacayi kurtarmak icin kaciyor

20
14
yanıtYanıtla
Soner efendiMobil-IOS:

Tayyip sağolsun. Ne mutlu diktarörüm diyene!

19
14
yanıtYanıtla
M.KMobil-IOS:

Insallah oteki firmalar da gider

8
25
yanıtYanıtla
yyy:

şirketler tek tek ayrılıyor çünkü ilerde türkiyenin ne hale geleceğini görüyorlar dolar 3`ü geçecek zaten bir kaç ay içerisinde

26
6
yanıtYanıtla
manisa tarzanı:

akpye verilen her oy manisalıya işsizlik ve yoksulluk olarak geri dönecektir akpye oy verme verdirtme

20
11
yanıtYanıtla
Tüm 86 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title