Haberler

    Whatsapp, Brezilya'da Yasaklanıyor Mu?

    Popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp'ın Brezilya'da yasaklanması gündemde.

    Emre Çetinkaya - -

    Dünyanın en popüler mesajlaşma uygulamalarından bir tanesi olan WhatsApp'ın şu sıra Brezilya'da biraz canı sıkkın gibi görünüyor.


    Brezilya'da bir mahkeme, WhatsApp'in devlet güvenlik güçleriyle suçları ortadan kaldırmaya yönelik bilgi paylaşımında bulunmadığı için hizmetlerinin engellenmesini istiyor. İsimsiz kaynakların belirttiğine göre, Brezilya'da WhatsApp üzerinden çocukların da aralarında olduğu birçok uygunsuz fotoğrafların paylaşıldığı ve devletin de bunun önüne geçmek istediği söyleniyor. Brezilyalı yetkililer bu olayların suçlularını bulmak için de WhatsApp'tan gerekli bilgileri istiyor. Ancak WhatsApp bu bilgileri yetkililerle paylaşmıyor. Bu yüzden WhatsApp'ın ülkede yasaklanacağı iddia ediliyordu.


    Konuyla ilgili olarak hakim Judge Luiz de Moura Correia, WhatsApp'ın ülke genelinde yasaklanmasının çok ağır bir karar olacağını söyleyerek, şu an için yasağın söz konusu olmadığını belirtti. Ancak WhatsApp'ın suçlarla mücadele için gerekli adımları atması gerektiğini de sözlerine ekledi.


    Konu hakkında WhatsApp'ten bir yorum gelmediğini de belirtelim.



    Emre Çetinkaya - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
    Kaynak: Teknokulis / Teknoloji

    Emre Çetinkaya Whatsapp Teknoloji Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title