Haberler

Washington Ermenistan'dan Çok Memnun

Ermenistan Cumhurbaşkanı Sarkisyan ile Görüşen ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Gordon, Ermenistan'ın Türkiye ile Normalleşme Sürecinin Tüm Aşamalarında Gösterdiği Yapıcı Tutumundan Duydukları Memnuniyeti Dile Getirirken Protokollerin Başka Konulara Bağlamadan İki Ülke Parlamentolarınca Onaylanmasının Taşıdığı Öneme Vurgu Yaptı.

ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Philip Gordon, Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan ile Ukrayna'nın başkenti Kiev'te yaptığı görüşmede Washington'un, Ermenistan'ın Türkiye ile normalleşme sürecinin tüm aşamalarında gösterdiği yapıcı tutumundan duydukları memnuniyeti ifade ederken Ankara'nın öne sürdüğü "Karabağ" koşuluna karşı olduklarını bir kez daha ortaya koydu.

Ukrayna'ya çalışma ziyaretinde bulunan Sarkisyan, Philip Gordon ile bir görüşme yaptı. Ermenistan Cumhurbaşkanlığı Basın Bürosu'nun açıklamasına göre, Türkiye-Ermenistan yakınlaşma sürecinin ele alındığı görüşmede Sarkisyan, Erivan'ın sürecin mevcut aşamasına ilişkin yaklaşımını aktarırken ülkesinin Türkiye ile "ön koşulsuz" ilişkileri kurma ilkesine sadık olduğunu söyledi.

Panorama'ya göre, Gordon, ABD'nin sürecine desteğini teyip ederken Ermenistan'ın normalleşme sürecinin tüm aşamalarında gösterdiği yapıcı tutumunu çok olumlu karşılandığını söyledi.

Gordon ayrıca, Türk-Ermeni ilişkilerin normalleşmesine ilişkin protokollerin iki ülkenin parlamentolarınca başka konulara bağlamadan onaylanmasının normalleşmenin gerçekleşmesi açısından önem taşıdığını da vurguladı. (ANKA)

(CN/ÖMR)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title