Haberler

Voleybol: Kadınlar Cev Avrupa Ligi Finali

Almanya: 1 Türkiye: 3 Rövanş maçını da 3 1 kazanan A Milli Kadın Voleybol Takımı, tarihinde ilk kez şampiyon oldu.

Avrupa Voleybol Konfederasyonu (CEV) tarafından düzenlenen Avrupa Ligi finali rövanş maçında Türkiye, Almanya ile deplasmanda oynadığı karşılaşmayı 3-1 kazanarak, tarihinde ilk kez Avrupa Ligi şampiyonu oldu.

Bursa'da yapılan finalin ilk maçını da 3-1 kazanan "Filenin Sultanları", tarihinde ilk kez CEV Avrupa Ligi şampiyonu olurken, bir sonraki FIVB Dünya Ligi'ne doğrudan katılma hakkını da elde etti.

Maça iyi başlayan Türkiye, birinci teknik molaya 8-5 önde girdi. Savunmada etkili olan ay-yıldızlı ekip, ikinci teknik molayı da 16-8 önde tamamladı. İlk set 25-19 Türkiye'nin üstünlüğüyle tamamlandı.

İkinci set oldukça çekilmeli geçti. Milliler ilk teknik molayı 8-6, ikinci molayı da 18-17 geride bitirdi. Bu bölümden sonra etkili ataklarla farkı açmaya çalışan Almanya'ya fırsat vermeyen "Filenin Sultanları", son bölümde savunmada daha dikkatli olarak seti 25-23 kazanıp, 2-0 öne geçerek şampiyonluğu garantiledi.

Üçüncü sete iki takım da istekli başladı. İlk teknik mola'ya 8-7 önde giren milliler, ikinci teknik molayı ise 16-14 geride bitirdi. Servis atışlarından sayılar bulan Almanya bu seti 25-20 kazandı ve skoru 2-1'e getirdi.

Dördüncü sette ilk teknik mola 8-7 Türkiye'nin üstünlüğüyle geçildi. Bu bölümden sonra servis atışlarından sayılar bulan, etkili bloklarla Türkiye'nin sayılarını engelleyemeyen Almanya, ikinci teknik molayı 16-12 geride tamamladı. Almanya karşısında rahat bir oyun çıkaran A Milli Takım, seti 25-20 alarak, maçtan 3-1 galip ayrıldı.

A Milli Kadın Voleybol Takımı'nda Kübra Akman, Meliha İsmailoğlu etkili oyunları ile dikkat çekerken, Alman Milli Takımı'nda Geerties ve Pettke, performansları ile göz doldurdu.

Maç sonrası A Milli Kadın Voleybol Takımı Antrenörü Ferhat Akbaş ve Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) Yönetim Kurulu Üyesi Bahar Mert Üçoklar, oyuncularla birlikte kutlama yaptı. Salonun büyük bölümünü dolduran gurbetçiler de millilerin sevincine ortak oldu. - Hessen

Kaynak: AA / Güncel

Almanya Politika Güncel Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

Bakmadan Geçme

13 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 13 Mayıs burç yorumları Burhan Kuzu kimdir? Kaan Taşaner kaç yaşında, nereli? Kaan Taşaner hayatı ve biyografisi! Kara Ağaç Destanı dizisi nerede çekiliyor, setleri nerede? Doğruluk mu cesaret mi soruları! DC soruları! Farklı, ilginç, değişik doğruluk mu cesaretlik mi sorularına örnekler Proje okulları atama sonuçları açıklandı mı SON DAKİKA 2024? Öğrenmek için TIKLAYINIZ Filistin BM üyesi mi, BM'ye üye oldu mu? Ayşegül Ovalıoğlu kimdir? Ayşegül Ovalıoğlu hangi partiden, nereli, kaç yaşında? Muhsin Şentürk kimdir? Yargıtay Muhsin Şentürk neden çekildi? 2 milyon TL'nin aylık faiz getirisi ne kadar? Halkbank, Akbank, Yapı Kredi, Garanti Bankası faiz getirisi! TAM ATM nedir, ücretsiz mi? TAM ATM'de hangi bankalar var, özel bankalar var mı? 12 Mayıs Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 12 Mayıs burç yorumları nedir? Cihan Çanak kimdir? Cihan Çanak kaç yaşında, mevkiisi ne, hangi takımda oynuyor? Indiana Pacers New York Knicks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 11 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 70. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 10 Mayıs Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 70. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 10 Mayıs Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
Hastanelerde, onaylı randevu dönemi başlıyor! Bakanlık 10 soruda merak edilenleri yanıtladı

Hastanelerde, onaylı randevu dönemi başlıyor! Bakanlık 10 soruda merak edilenleri yanıtladı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title