Haberler

Vodafone İstanbul Yarı Maratonu, Altın Kategoride Koşulacak -1-

- Vodafone İstanbul Yarı Maratonu, altın kategoride koşulacakİSTANBUL - Vodafone İstanbul Yarı Maratonu basın toplantısı gerçekleşti.

- Vodafone İstanbul Yarı Maratonu, altın kategoride koşulacak

İSTANBUL - Vodafone İstanbul Yarı Maratonu basın toplantısı gerçekleşti. Vodafone İstanbul Yarı Maratonu'nun bu sene dünyanın en önemli 10 yarı maratonundan birisi olarak altın kategoride koşulacağı açıklandı.

İstanbul Büyükşehir Belediye ve Spor İstanbul tarafından organize edilen Vodafone İstanbul Yarı Maratonu'nun basın toplantısı, Çırağan Sarayı'nda yapıldı. 30 Nisan Pazar günü Tarihi Yarımada'da koşulacak olan maratonun tanıtım toplantısında Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, Spor İstanbul Genel Müdür İsmail Özbayraktar, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Göksel Gümüşdağ ve Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Aksoy hazır bulundu. Bu sene altın kategoriye alınan ve dünyanın en önemli 10 yarı maratonundan birisi olarak koşulacağı açıklanan Vodafone İstanbul Yarı Maratonu, İstanbul Maratonu gibi yeşil maraton olarak koşulacak. Organizasyonda kullanılacak olan bütün materyaller geri dönüşümlü olacak.

Özbayraktar: "Dünya rekoru bekliyoruz"

Toplantıda açılış konuşmasını yapan Spor İstanbul Genel Müdürü İsmail Özbayraktar, bu sene Vodafone İstanbul Yarı Maratonu'nun ilk defa altın kategoride koşulacağını belirterek, "Dünyada yüzlerce yarı maraton var ve sadece 10 tane altın kategoride koşulan yarı maraton var. Geçen seneki uygulamaların ardından bu sene altın kategoride koşulması hakkı kazandık. Bununla birlikte İstanbul Maratonu, yeşil maraton unvanıyla koşuluyordu ve Vodafone İstanbul Yarı Maratonu da yeşil maraton olarak koşulacak. Kullanılan bütün materyaller geri dönüşümlü olacak. Yenikapı'dan başlayıp Eyüp'ten dönecek ve tekrar Yenikapı'da son bulacak. Dünyanın en hızlı koşulan parkurlarından birisi olduğu için dünya rekoru çıkabilir. Rekor çıkması için çıkışı Yenikapı Miting alanında değil, ana caddede başlatacağız" ifadelerini kullandı.

"32 elit atlet var"

Bu sene Vodafone İstanbul Yarı Maratonu'nda 22'si erkek ve 10'u kadın olmak üzere 32 elit atletin koşacağını ifade eden Özbayraktar, "5 erkek ve 5 kadın atlet, altın kategorisinde olacak. Bütün çalışmalar rekor üzerine. Türkiye'de ilk kez uygulanacak olan kronometre sistemi olacak. Her kilometre de bir kilometre taşı olacak. Önde giden araçta hedef kronometre ve normal kronometre olacak. Bu sayede mobil tavşan atlet gibi bir uygulamayı da hayata geçirmiş olacağız. Tabii ki normal tavşan atletler de olacak. Her 5 KM'de bir sağlık çadırları olacak ve her 3 KM'de bir ambulans bekleyecek. Her 1 KM'de 1 sağlık noktaları olacak" diye konuştu.

"Bando ve perküsyon takımları bizlere ulaşsın"

Üniversitelerin de bu sene yarışa dahil edildiğini söyleyen Özbayraktar, "1 üniversiteden en az 3 öğrenci katılırsa, kendi üniversitesini temsil etmiş olacak. Kayıtlar 14 Nisan'a kadar devam edecek. Katılım gayet yüksek. 28-29 Nisan'da Forum İstanbul'da çip dağıtımı yapılacak. Her sene olduğu gibi geç kayıt sistemini de orada yapabileceğiz. 6 ayrı noktada 30 bine yakın fotoğraf çekilecek. Bu da internet sayfamızda yayınlanacak ve herkesin koşudaki numarasına göre fotoğraflar etiketlenecek. Parkur üzerinde bulunan okulların bando takımları veya perküsyon ekipleri varsa bu okullara da yarışta yer vereceğiz. Eğer katılmak isteye okullar varsa bizimle iletişime geçsinler" diyerek sözlerini noktaladı.

Çintimar: "Olimpiyat madalyalı sporcular katılacak"

İsmail Özbayraktar'ın ardından konuşan Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, bu yıl koşulacak olan yarı maratonun da geçen yıl olduğu gibi ilklere imza atacağını umduğunu söyleyerek, "Dünya rekorunun denenebileceği bir yarı maraton haline geldi. Bu yıl yarı maratonda hem erkeklerde hem kadınlarda dünya rekorları yenilendi. Bunun yanında bizim sporcularımız Vodafone İstanbul Yarı Maratonu'nda yarışacak. Kağan Kigen, dünya sıralamasında 6. sırada. Ali Kaya geçen yıl kazanmıştı, dünya sıralamasında ilk 15'in içerisinde yer alıyor. Ali Kaya, 2 dünya rekortmenini geçip kazanmıştı geçtiğimiz yıl. Geçen yıl Ali Kaya'nın kaçırmış olduğu Avrupa Rekoru'nu inşallah bu sene Ali ya da Kağan kıracaklar. Bu sene Olimpiyat Madalyası olan sporcular da yarışacak. Altın kategoride olduğu için bu sporcuların katılım göstermesi dünya basınında da ilgi görecektir. Bu organizasyon atletizmin ileriye taşınması adına çok önemli bir organizasyondur" açıklamalarında bulundu.

Aksoy: "Tarihi Yarımada'da kendi tarihlerini yazacaklar"

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Aksoy da, spora yaptıkları yatırımın, Türkiye'deki spora olan inançlarının göstergesi olduğunu ifade ederek, "Futbol ve maraton bizim önceliğimizdir. Kentlerin tanıtımı ve ekonomisine bu maratonların büyük katkısı oluyor. Şehir maratonları, sportmenlik bilincine ve kültürüne de katkı sağlıyor. Bu maratonlara sadece adımızı vermek değil, tüm dünyada tanıtımını yaparak İstanbul'un tanıtımını hedefliyoruz. Geçen yıl 120 ülkeden 30 bine yakın sporcu katıldı. 'Türkiye Aşkına Şehitler Anısına' yaptığımız koşu çok önemli bir etkinlik oldu. Bütün atletlerimiz 30 Nisan'da Tarihi Yarımada'da kendi tarihlerini yazmak için koşacaklar" diye konuştu.

"Ücretsiz internet sağlayacağız"

Rakım farkı olmayan bu parkurda her koşucunun en iyi derecesini yapmak isteyeceğini de söyleyen Aksoy, "Geçen yıl Kenya Asıllı Milli Atlet Ali Kaya, Türkiye Rekoru'nu yenilemişti. Bu yıl 4. kez sponsor oluyoruz bu maratona. Bu maraton dünyanın en hızlı büyüyen yarış tipi olarak görünüyor. Buradaki çabalar meyvesini verdi ve Uluslararası Atletizm Birliği, bu maratonu altın kategoriye soktu. Bu da bizim için çok önemli. Maratonlar için gerçekleştirdiğimiz uygulamamız da katılımcıların hizmetinde olacak. VMaraton hizmeti, maratoncuların pusulası olacak. Bu uygulama sayesinde bağış yapmak da mümkün olacak. Koşucular koşu esnasında bu uygulamayla müzik de dinleyecek. Etkinliğe gelenler için ücretsiz internet de sağlayacağız. Bu etkinliğe sponsor olmaktan dolayı büyük mutluluk duyuyoruz" dedi.

Gümüşdağ: "Ses getirecek bir rekor bekliyoruz"

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Göksel Gümüşdağ da, bu sene katılımcılardan ses getirecek bir rekor beklediklerini vurgulayarak, "Vodafone İstanbul Yarı Maratonu, dünyanın en iyi 10 yarı maratonundan birisi olarak gösteriliyor. Dünya klasmanındaki bu organizasyonu eksiksiz düzenleyen tüm birimlere teşekkür ediyorum. Amacımız dünyada katılım gösteren herkese ana maraton öncesinde kendilerini test edebileceği ve deneyimleyebileceği bir koşu festivali düzenlemek. Bu sene dünya çapında ses getirecek bir rekor bekliyoruz. Bu rekor sayesinde altın kategoriye yakışır bir yarış bekliyoruz. Tüm İstanbul halkını, bu heyecanı beraber yaşamaya davet ediyorum" açıklamalarını yaptı.

Çintimar: "Doping lekesini atletizm camiasından çıkaracağız"

Açıklamaların ardından dopingle ilgili olarak bir soru sorulan Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, "Dopinge bulaşan antrenör ve sporcunun, bundan sonra milli takımla işi olmayacak. Eğer mahkeme yoluyla kendilerini aklarlarsa o zaman yol açılır. Bu bir lekedir ve bunu atletizm camiasından çıkarmak için uğraşıyoruz. Bunun için böyle bir karar aldık ve kararımızın da arkasında duracağız. Burada yarışacak olan arkadaşlarımız, hem Kağan. hem Ali kürsüye çıkabilecek sporcular. Geçen yıl başarılı olmuşlardı. İnşallah bu sene de atletlerimizin başarılarıyla gurur duymuş olacağız" diye konuştu.

Toplantının ardından Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, Spor İstanbul Genel Müdürü İsmail Özbayraktar, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Göksel Gümüşdağ ve Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Aksoy, Vodafone İstanbul Yarı Maratonu'nda kendilerine verilen numaralarla fotoğraf çektirdi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Göksel Gümüşdağ Türkiye Spor Haberler

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet getirdi

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet getirdi

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Özel'in Arapça tabela çıkışına Şahan Gökbakar'dan tepki: Bu ülkeye yapılmış en büyük haksızlık

Özel'in Arapça tabela çıkışına Şahan Gökbakar'dan tepki: Bu ülkeye yapılmış en büyük haksızlık

Eurovision'da birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

Eurovision'da birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

title