Haberler

Vize Şikâyetleri Devam Ediyor

Güncelleme:

Mustafa Kemal Basak: Türk İş Adamlarına Vize Kolaylığı Sağlanmalı.

İMM fuarını ziyaret eden Köln Başkonsolosu Mustafa Kemal Basa, Türk işadamlarının vize alırken yaşadığı sorunların devam ettiğini belirterek AB Adalet Divanı'nın işadamı, sporcu, gazeteci, bilim adamı veya sanatçılardan vize istenmemesi gerektiği yönündeki kararını hatırlattı.

Almanya'nın Köln kentinde bugün sona eren İMM Uluslar arası Mobilya Fuarı'ndaki Türk stantlarını ziyaret eden Köln Başkonsolosu Mustafa Kemal Basa, Türk işadamlarının vize alırken yaşadığı sorunlarının devam ettiğini belirtti. Avrupa Adalet Divanı 19.02.2009 tarihli 'Soysal' kararında (C-228/06), hizmet vermek amacıyla AB ülkelerine giden Türk vatandaşlarına 01.01.1973 tarihli Katma protokolünden sonra çıkartılan vize uygulamaları gibi ek kısıtlamaların haksız olduğunu tespit etmesini hatırlatan Başkonsolos Basa, kendilerine işadamlarından vize alırken zorluklar yaşadıkları konusunda şikayetlerin gelmeye devam ettiğini açıkladı. AB Adalet Divanı'nın hizmet sunumu için Almanya'ya gelecek olan işadamı, sporcu, gazeteci, bilim adamı veya sanatçılardan vize istenmemesi gerektiği yönündeki kararını da hatırlatan Köln Başkonsolosu Mustafa Kemal Basa şunları söyledi:

VİZE SORULMAMASI GEREKİR

'Hukuki durum, Avrupa Adalet Divanı'nın da teyit ettiği gibi hizmet sunmak amacıyla Türkiye'den AB ülkelerine gelen işadamlarına ya da gelen kişilere vize sorulmaması gerektiği yönündedir. Adalet Divanının kararlarının bu görüşümüzü hukuken desteklediğini hatta güçlendirdiğini de düşünüyoruz. Bununla birlikte uygulamada yaşanan sorunların devam ettiğini biz de üzüntüyle gözlemlemekteyiz. Bize de bu tür şikayetler geliyor. İki ülke arasında, Almanya'da Federal düzeyde, Türkiye'de de hükümet düzeyinde bu konunun ele alındığını belirmek isterim.'

TÜRK MOBİLYA SEKTÖRÜ İYİ YOLDA

Köln Başkonsolosluğu Çalışma Ataşesi Tahsin Özdemir ile birlikte fuardaki Türk firmalarının stantlarını gezerek, işadamları ile bilgi alışverişinde bulunan Başkonsolos Mustafa Kemal Basa şöyle konuştu: 'Türk stantlarını çok güzel bulduğumu belirtmek isterim. Her sene firmalarımız profesyonel bir yaklaşımla stantlarını dizayn ettiklerini, sunumlarını daha etkin şekilde yaptıklarını memnuniyetle görüyoruz. Geçen yıla göre firma sayımız azalmış fakat nitelik olarak bir yükselme olduğunu memnuniyetle not ettim. Türkiye'nin mobilya sektöründe son derece kaliteli ürünler üretebildiğini hep birlikte bugün görmüş olduk. Dolayısıyla kaliteli ürünler iyi sunulduğu, iyi paketlendiği, iyi tanıtıldığı taktirde Almanya pazarında her zaman yeri vardır. Dolayısıyla Türk mobilya sektörünün Almanya'da büyük bir şansı olduğunu düşünüyorum.'

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

Bahçeli, paşalardan birinin aftan yararlanmasına itiraz etti: Ben olsam çıkarmazdım

Bahçeli, paşalardan birinin aftan yararlanmasına itiraz etti: Ben olsam çıkarmazdım

CHP lideri Özel, Erdoğan'a seslendi: Madem atamayacaktın, bu 1 milyon günahsızı niye okuttun?

CHP lideri Özel, Erdoğan'a seslendi: Madem atamayacaktın, bu 1 milyon günahsızı niye okuttun?

Pervari Belediye Başkanı Tayyar Özcan'ın görüntüleri tartışma yarattı

Pervari Belediye Başkanı Tayyar Özcan'ın görüntüleri tartışma yarattı

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title