Haberler

Vize Lisesi 'Beşinci Mevsim Şiir ve Müzik Etkinliği' Beğeniyle İzlendi

Kırklareli'nin Vize ilçesinde, Vize Lisesi Müdürlüğü tarafından düzenlenen 'Beşinci Mevsim Şiir Dinletisi ve Müzik Etkinliği' beğeniyle izlendi.

Kırklareli'nin Vize ilçesinde, Vize Lisesi Müdürlüğü tarafından düzenlenen 'Beşinci Mevsim Şiir Dinletisi ve Müzik Etkinliği' beğeniyle izlendi.

Namık Kemal Ortaokulu konferans salonunda saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan etkinlikte Vize Lisesi Müdürü Ülkü Emiral yaptığı açılış konuşmasında, Türk edebiyat tarihine adını altın harflerle yazdırmış birbirinden ünlü şairin çok değerli şiirlerini sunacaklarını dile getirdi. Emiral, gecenin hazırlanmasında emeği geçen öğretmen ve öğrencilere teşekkür etti.

Konuşmanın ardandın başlayan şiir etkinliğinde Nazım Hikmet'ten, Can Yücel'e, Necip Fazıl Kısakürek'ten, Ümit Yaşar Oğuzcan'a birbirinden güzel şiirler Vize Lisesi öğrencileri tarafından seslendirildi. İclal Aydın'a ait 'Uçak Babama Selam Söyle' şiirini gözyaşlarıyla okuyan İrem Yüksel, salonda bulunan tüm konuklara duygu dolu dakikalar yaşattı. Şiirlerin arasında 'Ah Bir Ataş Ver' ve 'Suzan Suzi' adlı türkülerin hikayeleri anlatıldı.

Müzik öğretmenleri Samet Güneş'in ud, Ali Gümüş'ün cura, Fen ve Teknoloji Öğretmeni Ali Armağan Battal'ın kaval çalması ile Ah Bir Ataş Var türküsü Vize Lisesi Matematik Öğretmeni Onur Orhan, Suzan Suzi türküsü ise yine Vize Lisesi öğrencisi Gamze Takak tarafından seslendirildi.

Etkinliğin sonunda şiir dinletisini hazırlayan Vize Lisesi Edebiyat öğretmenlerinden Ülkü Albayrak, "Bu gece sizlere özellikle şiirden, şiirle yaşamaktan bahsetmek için çabaladık. Şiiri sahnede hissettirmeye, gönlünüze dokundurmaya çalışırken amacımız yüreğinizi bazen bir savaş yerine, bazen bir anne kucağına, bazen de eski bir sevgiliye götürmekti. Bu gecede eksiklerimiz daha sonraki meslek hayatımızda tecrübe, değerli alkışlarınız emeğimizin karşılığı oldu. Hepinize çok teşekkür eder, ömrünüzün şiir tadında var olmasını dilerim" dedi.

Melike Kurtaran ise, "Tarihten bu güne kağıtlar bitti, mürekkepler tükendi, ömürler toprağa yar oldu ama şiir hiç bitmedi. Duygu, his ve hayal var oldukça, camlar mumların aleviyle buğulandıkça, lambada titreyen alev üşüdükçe, kısacası insan var oldukça şiir asla yok olmayacaktır" ifadelerini kaydetti.

Etkinliğe Vize Belediye Başkanı Sedat Balkı, İl Genel Meclis Üyeleri, Sivil Toplum Temsilcileri, okul müdürleri, daire amirleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı. - KIRKLARELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Necip Fazıl Kısakürek Kırklareli Can Yücel Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Real Sociedad Real Madrid maçı CANLI izle! 26 Nisan Arda Güler'in Real Madrid maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Arda Güler GOL izle! Real Sociedad – Real Madrid Arda Güler GOL izleme linki var mı? Süper Lig puan rekoru kaç? Süper Lig'de en çok puanı hangi takım aldı? Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD'ye ne zaman gidiyor? 9 Mayıs'taki ziyaret ertelenmişti
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title