Haberler

Viranşehir Kutlu Doğum Etkinliği

Viranşehir ilçesinde Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Kışla Mahallesinde Antin Parkı yanında Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Viranşehir ilçesinde Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Kışla Mahallesinde Antin Parkı yanında Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Viranşehirliler'in büyük ilgi gösterdiği ve sunuculuğunu İbrahim Bahadur'un yaptığı etkinlik, Hafız Ahmet Pasçı'nın okuduğu Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Etkinlikte konuşan Adnan Akgönül, "Peygamberimiz gibi bir öndere sahip oluğumuz için Allah'a ne kadar hamd etsek azdır. Bugün bu meydanda Peygamberimize olan bağlılığımızı ispatlıyoruz. Allah şahittir ki buradaki yaptığımız methiyeler, salavatlar ona ulaştırılıyor. Yüce Allah ayeti kerimede buyuruyor ki; Allah ve melekleri peygambere salat eder, över, metheder ve destekler. Ey iman edenler, ey inanlar, ey ümmet sizde O'na salt edin, onu destekleyin, onun yolunda yürüyün. Onun izninden gidin, sünnetine tabi olun. Cenabı Allah hepimize Onu anlamayı, On'unla beraber haşrolmayı, onun yolunda yürümeyi cümlemize nasip eylesin. Onun bize miras olarak bıraktığı sünnete tabi olmayı, evlatlarımızın, gençlerimizin ve çocuklarımızın O'na hayran olmasını Cenabı Allah cümlemize evlatlarımıza nasip eylesin" dedi.

Etkinlikte Kızıltepe Kız Çocuk İlahi Grubu ile Cizre Özlem Ajans İlahi Grubunun okuduğu birbirinden güzel ilahileriyle izleyicileri coşturdu.

Etkinliğin devamında İsmail Çevik Kürtçe bir konuşma yaptı. Çevik, "Muhammed (A.S.V.) şöyle buyuruyor; İman sadece söz ile değildir. Nasılsa Allah Rahimdir bizi affeder derseniz şeytanın yolunda giderseniz. Eğer siz futbolcuları, sanatçıları, Allah tanımazları ve zalimleri kendinize önder ve rehber edineceksiniz sonra da Allah bizi affeder diyeceksiniz. Yok vallahi Allah affetmez. Peygamberimizin yolunda gidenlerin af olunması bellidir. Ey müminler Hz. Muhammedin düşmanlarını dost edinirsek Allah bizden razı olmaz ve bizi sevmez" diye konuştu.

Etkinlikte Cami-Der tarafından başlatılan salavat kampanyası kapsamında okunan yaklaşık bir milyar salavat, hatim ve Yasin-i Şerifler Peygamber Efendimizin aziz ruhlarına hediye edildi.

Etkinlik, İsmail Çevik Hocanın okuduğu kapanış duası ile sona ererken, etkinlik çıkışında katılımcılara İnzar, Nisa nur ve Kelhaamed dergileri hediye edildi.

Peygamber Sevdalıları, alanı temizledikten sonra ayrıldılar. - ŞANLIURFA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İsmail Çevik Viranşehir Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Manuel Lanzini Eyüpspor'a mı geliyor? Manuel Lanzini Eyüpspor'a gelecek? İNTEGRAL DERSİ KALKTI MI? MEB yeni müfredat 2024 hangi sınıfları kapsıyor? CAN DALTON KİMDİR? Can Dalton hangi çete? Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? #128657 Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title