Haberler

Viranşehir'den Kısa Kısa

Karacadağ Kalkınma Ajansı'nca (KKA), Viranşehir'de çalıştay düzenlendi.

Karacadağ Kalkınma Ajansı'nca (KKA), Viranşehir'de çalıştay düzenlendi.

Viranşehir Kaymakamı Muhammed Lütfi Kotan, bir otelde düzenlenen programda, uzun yıllar masa başında yapılan planların yerelde uygulanmasında sıkıntı çekildiğine işaret etti.

Çalıştayın ilçenin sorunlarının tespiti amacıyla önemli olduğunu belirten Kotan, katılımcıların söz konusu etkinliği iyi değerlendirmesini istedi.

KKA Planlama Birimi Başkanı Ayşegül Özbek de ajansın bölge planı hazırlığı yaptığını anımsatarak, şunları kaydetti:

"Yeni dönem bölge planı 2014-2023 yıllarını kapsayacak şekilde hazırlanacak. Bu çerçevede Diyarbakır ve Şanlıurfa'da geçtiğimiz ocak ayı boyunca tarım, sanayi, turizm ve sosyal politika çalıştayları gerçekleştirildi."

Çalıştaya, Belediye Başkan Vekili Suna Uluğtürken, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Sağır, Ziraat Odası Başkanı Bahri Ekinci, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve muhtarlar katıldı.

-Vergi Haftası etkinlikleri

Viranşehir'de bir grup öğrenci, Vergi Haftası etkinlikleri kapsamında Vergi Dairesi'ni ziyaret etti.

Sakarya İlköğretim Okulu öğrenci ve öğretmenleri, etkinlik kapsamında, Vergi Dairesi'ni gezdi.

Vergi Dairesi Müdürü Ahmet Balıkçı, bir süre sohbet ettiği öğrencilere çeşitli ikramlarda bulundu.

Verginin önemine değinen Balıkçı, şunları kaydetti:

"İdare ile mükellef arasında güven ortamının sağlanması ve verimli bilgi akışının gerçekleştirilmesini amaçlıyoruz. Köklü bir vergi bilincinin ve vergiye gönüllü uyumun oluşturulamadığı bir toplumda, yeterli düzeyde vergi toplanamayacağı açıktır. Bu nedenle Vergi Haftası'nda mükelleflerimizle bir araya gelerek vergi vermenin bir ödev, bir zorunluluk ama bunların hepsinin ötesinde bir vatandaşlık görevi olduğunu hatırlatıyoruz."

Muhabir: Reşit Dağ / Rauf Maltaş

Yayıncı: Ahmet Caner Baysal - ŞANLIURFA

Kaynak: AA / Yerel

Lütfi Kotan Viranşehir Şanlıurfa Karacadağ Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title