Haberler

Vietnam ile Adana Arasında Ticari İşbirliği Arayışı

Vietnam'ın Ankara Büyükelçisi Nguyen The Cuong, Adana ile Vietnam arasında bir ticaret köprüsü oluşturulabileceğini belirterek, "Adana, Türkiye'nin en verimli tarım arazilerine sahip."

Vietnam'ın Ankara Büyükelçisi Nguyen The Cuong, Adana ile Vietnam arasında bir ticaret köprüsü oluşturulabileceğini belirterek, "Adana, Türkiye'nin en verimli tarım arazilerine sahip. Vietnam da Adana ve Türkiye ile benzer özellikler taşıyor. Tarımda ve teknolojide işbirliği yaparak karşılıklı ticaretimizi bugünkü seviyeye göre çok daha iyi boyutlara taşımamız mümkündür" dedi.

Vietnam'ın Ankara Büyükelçisi Nguyen The Cuong, Adana Ticaret Odası'nı ziyaret ederek, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Şahbaz ile iki ülke arasındaki karşılıklı ticaretin geliştirilmesi konusunda görüş alışverişinde bulundu.

ATO Yönetim Kurulu üyeleri Cevdet Şeker ve Mehmet Özel'in de hazır bulunduğu görüşmede konuşan Büyükelçi Nguyen The Cuong, Adana ile Vietnam arasındaki mesafenin ticarete engel olmadığını söyledi. Adana'nın, Türkiye'nin en verimli tarım arazilerine sahip olmasının dikkatlerini çektiğini ifade eden Büyükelçi Nguyen The Coung, "Vietnam da önemli tarım arazilerine sahip. Ürün çeşitliliği bakımından da ortak özelliklere sahibiz. Adanalı işadamlarıyla en kısa zamanda bir araya gelip, üretimimizi nasıl artırabiliriz sorusunun yanıtını bulmalıyız. İlk aşamada, üretim teknolojileri konusunda işbirliği yapabiliriz. Vietnam'da Türk ürünlerine büyük ilgi var. Örneğin Çin de fındık üretiyor, ama biz fındık alımında Türkiye'yi tercih ediyoruz. Bu buluşmayı en kısa zamanda karşılıklı ticarete dönüştürmeliyiz" diye konuştu.

Başkan Yardımcısı Mehmet Şahbaz da, Adana Ticaret Odası olarak Adana'nın ihracatının artırılması için yoğun çaba içerisinde olduklarını ifade ederek, "Adana olarak dünyanın neresi olursa olsun ticaret yapmaya hazırız. Vietnam ile Adana arasındaki ticaret hacmi oldukça düşük rakamlarda seyrediyor. Bu ziyareti bir fırsat olarak değerlendirmek istiyoruz. En kısa zamanda üyelerimizle Vietnamlı işadamlarını bir araya getireceğiz. Birçok alanda işbirliği imkanı yakalayacağımıza inanıyorum. Çünkü Adana ile Vietnam'ın üretimi ve ürün çeşitliliği benzer özellikler taşıyor. Bu benzerliği ticaret ve işbirliğine dönüştürmek için her türlü koşul Vietnamlı ve Türk işadamlarını bekliyor" görüşlerini dile getirdi. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title