Haberler

Vicdani Ret Platformu Çocuk Ölümlerini Protesto Etti...

Van'ın Özalp İlçesinde Askeri Kışla Yanında Oyun Oynarken 1 Çocuğun Ölmesi ve 4 Çocuğun da Yaralanması ile Sonuçlanan Patlama Olayı Taksim Galatasaray Meydanında Yapılan Basın Açıklaması ile Kınandı. Gençlerden Oluşan Yaklaşık 30 Kişilik Grup "kışlanın İçinde Gençlerin, Dışında Çocukların Ölümüne Son" Yazılı Pankart ile Galatasaray Meydanına Geldi.barış İçin Vicdani Ret Platformu Üyesi Grubun Ellerinde "zorunlu Askerlik Kaldırılsın, Askere Gitme Kardeş Kanı Dökme" Yazılı Dövizler Vardı.

Van'ın Özalp ilçesinde askeri kışla yanında oyun oynarken 1 çocuğun ölmesi ve 4 çocuğun da yaralanması ile sonuçlanan patlama olayı Taksim Galatasaray Meydanında yapılan basın açıklaması ile kınandı. Gençlerden oluşan yaklaşık 30 kişilik grup "Kışlanın içinde gençlerin, dışında çocukların ölümüne son" yazılı pankart ile Galatasaray Meydanına geldi.Barış için vicdani ret platformu üyesi grubun ellerinde "Zorunlu askerlik kaldırılsın, Askere gitme kardeş kanı dökme" yazılı dövizler vardı.

Grup adına basın açıklaması yapan Ercan Aktaş "Yüzbinlerce askerin yerleştirildiği kışlaların, karakolların yaşam alanlarıyla iç içe olduğu bölgede hemen hergün askeri mümimmat ve cephane yüzünden insanlar özelliklede herşeyi merak edip bakmayı seven çocuklar ölüyorlar sakat kalıyorlar" dedi. Aktaş "bizler birkez daha sesleniyoruz bu savaş son bulmalıdır.Çocukların, gençlerin ölümü ve çocuklarını yitiren annelerin acısı son bulmalıdır.Bunun için sahte açılımlara değil, halkların kardeşliğine dayalı gerçek barış politikalarına ihtiyaç vardır" diye konuştu. Basın açıklamasının ardından grup sloganlar atarak dağıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title