Haberler

Vicdani Redçilere Polis Engeli

Yenidenordu Evi Önünde Eylem Yapmak İsteyen Vicdani Redçilere Polis Engeli...

-Polis grubu olay çıkarmasını engellemek için ara sokaklara kadar takip etti

Harbiye Orduevi önünde eylem yapmak isteyen ve kendilerine "Barış için Vicdani Red Platformu" adını veren yaklaşık 300 kişi, polis engeliyle karşılaştı. Aralarında Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel'in de bulunduğu grup, TRT Harbiye Binası önünde toplandı. Grup burada çektikleri halayın ardından bölücübaşı Abdullah Öcalan lehine slogan attı. Grup ardından "İnkarcı ve İmhacı Ordunun Bir Neferi Olmayacağız" yazılı pankart açan grup, Harbiye Orduevi'ne yürümek istedi.

ORDUEVİ ÖNÜNÜDE AÇIKLAMA YAPMAK İSTEYEN GRUBA İZİN VERİLMEDİ

Polis eylemcilerin yürüyüşü sırasında TRT Harbiye Binası önünde yoğun güvenlik önlemleri aldı. Polis yetkilileri grubu yürüyüşü basın açıklamasını yapıp ardından ise sonlandırmaları konusnda uyarıda bulunarak aksi takdirde müdahele edileceğini bildirdi.

Polisin uyarısının ardından grup, Harbiye orduevi yerine TRT binası önünde basın açıklaması yaptı.Askerlik yapmayı reddeden bazı vicdani redçilerin redlerini açıklamasının ardından BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel de vicdani redçileri desteklediklerini ifade ederek, "Barışa inananlar savaşın yanında yer almıyorlar. Bunun içinde vicdani reddini açıklıyorlar. Türkiye'!de vicdani red hakkı yok. insanlar askere gitmedikleri için cezalandırılıyorlar. Gençler artık kardeş kanı dökmek istemiyorlar. Buna Başbakan ve Genelkurmay Başkanı da dahil olmak üzere herkesin kulak vermesi gerekiyor" dedi. Tuncel, Başbakan'ın Batman'da yaptığı, "Terör örgütü tabii silah bırakacak, ama güvenlik gücünün enstrümanı silahtır" açıklamasını eleştirerek, "Türkiye Cumhuriyeti devleti barış kararı alabilir. Başbakan sanatsal bir şey yapmak istiyorsa, gençlerle barış halayı çeksin" diye konuştu.

POLİS, GRUBUN TAKSİM'E GİRMESİNE İZİN VERMEDİ

Açıklmanın ardından grup, Taksim istikameti yönünde dağılmaya başladı. Slogan atan ve yolun trafiğe kapanmasına neden olan grupla polis arasında kısa süreli tartışma yaşandı. Taksim Meydanı'na giden yolda geniş güvenlik önlemi alan çevik kuvvet ekipleri, eylemcileri yolu kapatmamaları konusunda uyararak Doapdere istikametine yönlendridi. Çevik kuvvet ekipleri ve sivil polisler grubu Dolapdere'nin ara sokaklarına kadar takip etti. Grubun olay çıkarmadan dağılmasının ardından eylem sona erdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

Pervari Belediye Başkanı Tayyar Özcan'ın görüntüleri tartışma yarattı

Pervari Belediye Başkanı Tayyar Özcan'ın görüntüleri tartışma yarattı

Bahçeli, paşalardan birinin aftan yararlanmasına itiraz etti: Ben olsam çıkarmazdım

Bahçeli, paşalardan birinin aftan yararlanmasına itiraz etti: Ben olsam çıkarmazdım

CHP lideri Özel, Erdoğan'a seslendi: Madem atamayacaktın, bu 1 milyon günahsızı niye okuttun?

CHP lideri Özel, Erdoğan'a seslendi: Madem atamayacaktın, bu 1 milyon günahsızı niye okuttun?

Amasya'da büyükbaş hayvana balta ve bıçakla eziyet eden 5 kişi tutuklandı

Amasya'da büyükbaş hayvana balta ve bıçakla eziyet eden 5 kişi tutuklandı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title