Haberler

Vezirköprü'de Pancar Üretiminde Rekor Verim

Ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalı Vezirköprü'de 2015 yılı şeker pancarı üretiminde son 55 yılın en yüksek verimi alınarak, dekar başına ortalama 5,6 ton üretim sağlandı.

Ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalı Vezirköprü'de 2015 yılı şeker pancarı üretiminde son 55 yılın en yüksek verimi alınarak, dekar başına ortalama 5,6 ton üretim sağlandı.

Amasya Şeker Fabrikası Vezirköprü Bölge Tarım Müdürlüğü bünyesinde ekimi gerçekleştirilen şeker pancarında son 55 yılın en yüksek verimi gerçekleştirildi. 5 bin 700 dekar alana ekim yapılan şeker pancarında dekar başına 5,6 ton ile verimde yüzde 35 artış sağlandı.

Vezirköprü Bölge Tarım Müdürü Arslan Özlük, yaptığı açıklamada, 1960 yılından bu yana verimde 5 tonun üzerine çıkamadıklarını belirtti.

Bu yıl ise iklim koşulları ve uygun tohum seçimi sayesinde rekor verim elde ettiklerini vurgulayan Özlük, "Vezirköprü'de bu yıl 32 bin ton pancar teslim alındı. Verimin artmasındaki diğer etkenler ise çiftçinin bilinçli ekim yaparak 4 yıllık ekim nöbeti uygulamasına geçilmesi ve bundan dolayı hastalıklarda düşüş sağlanması oldu" dedi.

Vezirköprü bölgesinde 7 kantarda şeker pancarı alımlarının tamamlandığını bildiren Özlük, pancar söküm avanslarının ödemelerinde A tipi sözleşmesi olan üreticilere şu ana kadar 700 bin lira para ödediklerini, B tipi sözleşmesi olan üreticilere ise fabrika tesliminde pancar bedellerinin tamamına yakınının ödendiğini kaydetti.

Özlük, bu yıl şeker pancarının tonuna kantar tesliminde 165, fabrika tesliminde ise 205 lira fiyat verdiklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Yerel

Vezirköprü Amasya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title