Haberler

Vestel Ekipleri Sındırgı'da Saha Çalışması Yaptı

Dünyanın büyük şirketleri arasında yerini alan Vestel Eletronik Sanayi ve Ticaret A. Ş. insan kaynakları uzmanları Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde çalışmalarda bulundu.

Dünyanın büyük şirketleri arasında yerini alan Vestel Eletronik Sanayi ve Ticaret A. Ş. insan kaynakları uzmanları Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde çalışmalarda bulundu.

Sındırgı Mesleki Teknik ve Eğitim Merkezi Müdürlüğü (METEM) daveti ve Manisa'da Yaşayan Balıkesirliler Derneği'nin işçi alımlarının Sındırgı ve METEM'den yapılması için talepte bulunmasının ardından insan kaynakları uzmanları saha çalışması için Sındırgı'ya geldi. Vestel insan kaynakları uzmanı Günseli Erdoğan, Yasemin Müstecaplıoğlu, Nesrin Zibel, Alaatin Üstgürül, Otomatik Dizgi yetkilisi Mustafa Doğan, Beyaz Eşya yetkilisi Murat Semer, Sındırgı METEM Müdürü Tuncay Öztürk ile görüştü. Çok Amaçlı Salon'da düzenlenen toplantıda konuşan Öztürk, "'Daha önce Vestel'e teknik ziyaret gerçekleştirmiştik. Orada bizim okuldan ve bu bölgeden çalışanlardan memnun olduklarını söylediler. Bu bizi çok memnun etti. Vestel'den gelen arkadaşlar hem mezunlarımızla hem de son sınıf öğrencilerimizle iş görüşmesi yapacak. Okulumuza gösterdikleri ilgiden dolayı Vestel'e ve Manisa'da Yaşayan Balıkesirliler Derneği Başkan Yardımcısı İsmail Önay'a teşekkür ederim" diye konuştu.

METEM'de öğrencilere Vestel hakkında video izlettirildikten sonra işçi alımları için görüşme yapıldı. Sındırgı Belediye Başkanı Özgür Ertuğrul'u da makamında ziyaret eden yetkililer, "Vestel bünyesinde çalışanların içinde en fazla Sındırgılı var. Çalışmalarından son derece memnun olduğumuz için bu potansiyeli yerinde görmek ve işçi alımları gerçekleştirmek için buraya geldik" şeklinde konuştu.

İlçede genç nüfusun çalışma için büyük şehirlere gittiğini kaydeden Belediye Başkanı Ertuğrul ise, "2000'li yıllarda 52 bin nüfusu olan Sındırgı'da şu an 38 bine düştü. Burada iş imkanları olmadığı için gençlerimiz büyükşehirlere çalışmaya gidiyor. Bizim için önemli olan gittikleri her yerde Sındırgı'nın adını en iyi şekilde temsil etmeleridir. Eskiden ilçemiz İzmir İstanbul yolu geçtiği için cazibesi olan bir ilçeydi. Yol buradan alınınca cazibesini kaybetti. Öyle ki o dönemde bölgenin en büyük sinema salonuna sahipti. Turneye çıkan sanatçılar Sındırgı'da gösteri yaparlardı. Sındırgı ayrıca Balıkesir'in diğer ilçelerine göre en fazla şehit veren ilçedir. Hem Kurtuluş Savaşı zamanında, hem de terör şehidi olarak en fazla şehidi olan bir ilçedir. Sındırgı her zaman devletine karşı görevini en iyi şekilde yapmıştır, ama karşılığını alamamıştır. Sizlerin buraya kadar gelmesi Sındırgı ve Sındırgı halkı için büyük bir şanstır" dedi.

Belediye Başkanı Özgür Ertuğrul'u makamında ziyaretinden sonra Vestel yetkilileri, Balıkesir Üniversitesi Sındırgı Meslek Yüksek Okulu'nu da ziyaret etti. Manisa'da Yaşayan Balıkesirliler Derneği Başkan Yardımcısı İsmail Önay, "Manisa'da 40 binden fazla yaşayan Balıkesirli vatandaşımız var. Hemşerilerimize destek olmak, onlara yardımcı olmak için bu tür çalışmalar yapıyoruz. Bugünkü çalışmamız son derece faydalı oldu" dedi.

MYO ziyaretinden sonra yetkililer Emendere Termal Otel'de öğle yemeği yedi. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Özgür Ertuğrul Sındırgı Vestel Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title