Haberler

Vergide Elektronik Tebligat Dönemi Başlıyor

Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (SESOB), vergide elektronik tebligat dönemi ile ilgili bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (SESOB), vergide elektronik tebligat dönemi ile ilgili bilgilendirme toplantısı düzenledi.

SESOB'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği salonunda gerçekleştirilen toplantıya SESOB Başkanı Beşir Köksal, oda başkanları, yönetim kurulu üyeleri ve odaların genel sekreterleri katıldı.

Kale Vergi Dairesi Müdür Vekili Baki Göksu, toplantıda elektronik vergide tebligat dönemi ve işlemleri hakkında bilgi verdi. Ektronik vergi ile tebligatların daha hızlı bir şekilde yapılacağını dile getiren Köksu, hizmet kalitesinin de artacağını kaydetti.

SESOB Başkanı Köksal da yayınlanan genelge doğrultusunda 1 Ocak 2016 tarihinde vergide elektronik tebligat döneminin başlayacağını ifade etti.

Vergi usul kanunu genel tebliğ ile vergi dairelerince yapılacak tebligatların elektronik ortamda yapılması zorunluluğunun getirildiğini vurgulayan Köksal, "Bu kapsamda düzenlenecek olan her türlü evrak, 1 Ocak 2016 tarih itibariyle elektronik ortamda tebliğ edilecektir. Gerçek usulde vergiye tabii olan esnaf ve sanatkarlarımızın (basit usul vergiye tabi esnaflar hariç) elektronik tebligat talep bildirimi doldurarak en geç 31 Aralık 2015 tarihine kadar bağlı bulundukları vergi dairelerine teslim etmek zorundadırlar" dedi.

Kaynak: AA / Yerel

Beşir Köksal Göksu Sivas Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title