Haberler

Vergi Haftası Kutlamaları

Bilecik Büro Memur-Sen İl Başkanı Mustafa Akış, maliye çalışanlarının alın terinin karşılığının verilmesini, yapılan adaletsiz ve haksız uygulamaların giderilmesini istediklerini belirtti.

Bilecik Büro Memur-Sen İl Başkanı Mustafa Akış, maliye çalışanlarının alın terinin karşılığının verilmesini, yapılan adaletsiz ve haksız uygulamaların giderilmesini istediklerini belirtti.

Vergi Haftası dolayısı ile bir açıklama yapan Mustafa Akış, ülke gelirlerinin büyük bir bölümünü oluşturan vergileri toplayan, devletin bütçesini yapan, harcamalarını kontrol eden Maliye Bakanlığı çalışanlarının uğradığı hak kayıpları olduğunu iddia etti. Maliye çalışanlarının en büyük görevinin devletin gelirlerinin toplanmasında ve harcanmasında düzen sağlamak olduğunu belirten Mustafa Akış, şunları söyledi:

"Bu ana görev ülkemiz ekonomisinin can damarıdır. Şayet devletin gelirleri toplanmazsa ya da toplamada aksaklıklar yaşanırsa ülkemizin mali yapısı, sosyal yapısı, kısacası ülkemizin her alanı olumsuz yönde etkilenir. Maliye ve Gelir İdaresi çalışanları toplam bazda milyonlarca lira değerindeki evraklara büyük bir risk altında imza atmaktadır. Yapılan görevin her alanında başta para ve menkul, gayrimenkul kıymetler olduğu için çalışanların azami dikkatli ve mevzuata hakim olması gerekmektedir. Yapılacak en ufak bir hatanın düzeltilmesi çok zor olmaktadır. Bazen ise en ufak bir hata nedeniyle personele karşılanması güç olan zimmetler çıkmaktadır ve personel aylar hatta yıllar süren mahkemelerle uğraşmak zorunda kalmaktadır. Ülkemiz ekonomisi için gece gündüz demeden, mesai mevhumu gözetmeden çalışarak milyarlarca vergiyi tahsil eden Maliye çalışanları maalesef emeklerinin karşılığını alamamaktadır. Yapılan araştırmalara göre dünyanın hemen her ülkesinde Maliye Bakanlığı çalışanlarının mali ve özlük hakları ülkemiz çalışanlarından çok daha yüksektir. Tabiri caizse musluğun başını tutan Maliye çalışanlarına bu musluktan bir damla su dahi çok görülmektedir. İş yoğunluğunun, iş riskinin ve sorumluluğun fazla olduğu Maliye Bakanlığı'ndaki çalışanlar, ek ödemelerden yararlanamamaktadır. Büro Memur-Sen olarak bizler kimseden haksız bir uygulama istemiyoruz. Bizler Maliye çalışanlarının alın terinin, emeğinin karşılığını istiyoruz. Maliye çalışanlarına yapılan adaletsizliğin, haksız uygulamaların giderilmesini istiyoruz. Çalışma verimliliğinin arttırılması ve moral motivasyonun arttırılması için personelin mali ve özlük haklarda iyileştirme yapılmalı, öncelikle belirteceğimiz talepler derhal dikkate alınmalıdır. Gelir uzmanlığı ve defterdarlık uzmanlığı özel sınavları yeniden açılmalıdır. Sınavlar bir defaya mahsus olarak değil, ihtiyaç duyulduğunda açılabilmesi için gerekli yasal düzenlemeler yapılmalıdır. Tüm birimlerde fazla mesai yapan çalışanlara fazla mesai ücreti ödenmelidir. Yardımcı hizmetler sınıfında çalışan personele görevde yükselme sınavı açılmalı ve bu kadroda çalışanlara ek gösterge verilmeli. Şoför kadrosunda çalışan personele veri hazırlama ve kontrol işletmeni kadrosu sınavsız verilmeli. Büyükşehirlerde görev yapan çalışanlara büyükşehir farkı verilmeli. Mali Hizmetler Sınıfı oluşturularak, genel müdürden yardımcı hizmetliye kadar tüm personelin ek göstergeleri yeniden düzenlemelidir. Emin olun ki, bu istediklerimiz kurum için, devlet için ekstra bir külfet getirmemektedir. Bu taleplerimiz yerine getirildiği takdirde, Maliye çalışanlarının morali düzelecek, çalışma barışı yeniden tahsis edilmiş olacaktır. Bu taleplerimiz uygulandığında Maliye çalışanları ülkemiz ekonomisine daha fazla katkıda bulunacağından kimsenin şüphesi olmasın." - BİLECİK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Maliye Bakanlığı Mustafa Akış Memur Sen Bilecik Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? #128104 #128105 Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title