Haberler

Veresiye Vermek İstemeyen Esnafın Astığı Tabela Fenomen Oldu

Güncelleme:

Ordu'daki bir esnaf veresiye isteyen müşterilerden kurtulmak için ilginç bir yola başvurdu. Hazırladığı tabelaya veresiye isteyenlerin getirmesini istediği evrakları sıraladı.

Veresiye satış yapmak istemeyen esnaf ısrarlı tekliflere dayanamayınca dükkânlarının giriş kısmına oldukça ilginç isteklerin olduğu bir liste astı. Veresiye alışveriş yapacak vatandaşlardan belge isteyen esnafın listesinde kimlik fotokopisi, memur kefili (en az 2 kişi), 3 adet fotoğraf (son 2 günde çekilmiş) ikametgah, sabıka kaydı gibi talepler bulunuyor.

İLANI DÜKKANIN CAMINA ASTI

Ünye Sanayi Sitesi esnaflarından Tanrıver Oto sahibi Murat Tanrıver veresiye iş yapma döneminin çoktan bittiğini, ancak hala teklifler yapıldığını söyledi. Tanrıver, veresiye iş yapmamak için bu taleple gelenlerden birçok belgeyi istediğine dair ilanı dükkanın camına astı.

"ESPRİ OLSUN İSTEDİM"

Murat Tanrıver, "Veresiye dönemi çoktan bitti ama hala bu teklifler bizlere yapılıyor. Az da olsa çok zorda kalınca bazen veresiye iş yapıyoruz. Bu biz esnafı çok zor duruma sokuyor. Çünkü bize de veresiye iş ya da imkân sağlayan bir üstümüz yok. Elektrik parası gelince günü gelmeden ödeyeceksin, su parası gelince, kira ödeme zamanı gelince, parça alınca anında nasıl ödeme yapılması gerekiyorsa bu veresiye teklifi bize de gelmemesi gereklidir. Ben de bu işin hem esprisi olsun, hem de veresiye iş yapmanın zorluğunu anlatmak için bu yazıyı dükkânlarımızın giriş kısmına astık. Ünye Sanayi Sitemizde bazı esnaflar bu yazıyı astılar." diye konuştu.

ESNAF ADETA İPE UN SERDİ

Veresiye İçin Gerekli Belgeler listesinde 12 zorunlu evrak istenirken komik olan ve dikkat çeken listede sırası ile şu evraklar yer aldı: "Kimlik fotokopisi, memur kefili (en az 2 kişi), 3 adet fotoğraf (son 2 günde çekilmiş) ikametgah, sabıka kaydı, adına kayıtlı fatura, 'E' sınıfı ehliyet, maaş bordrosu, sigara kullanmadığını gösteren sağlık raporu, öğrenim belgesi (üniversite mezunu olduğunu belgeleyen), kredi kartı borcu olmadığını belgeleyen banka yazısı, en yakın merkez camii imamından yeterlilik belgesi."

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Ünye Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yavaş mı Altınok mu? Ankara anket sonuçlarında hangi aday önde? Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? İrfan Karaca kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı İrfan Karaca kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (43)

osmanMobil-ANDROID:

Tayyipin yeni turkiyesi normal akkoyunlar cok

9
35
yanıtYanıtla
serkanMobil-ANDROID:

herseyi tayyibe baglama aliskanliginizda nedir salak herif

17
4
yanıtYanıtla
deliMobil-ANDROID:

terbiyesiz adam fakir insanlarla dalga geçiyorsun pislik herif senden alışveriş yapmak bile günahtır

8
12
yanıtYanıtla
TC VATANDAŞI:

şu listeyi gören veresiye istemekten vazgeçer aç kalır daha iyi =)

20
0
yanıtYanıtla
kamil:

Kimse uğramasın bu gerizekalının işyerine görsün insanlanla dalga geçmeyi

7
12
yanıtYanıtla
yasin karabulak:

hayırdır! ya liselisin daha yaş ticarete basmıyor, yada babadan kalma sağlam arsan var ekmek kaç para onu bilmiyorsun, adama gerizekalı atfında bulunmuşsun da kişi önce kendine bakmalı, alacağım 20 gün geciktiği için geçen yıl işletmemi kapatmak zorunda kaldım, sadece 20 gün gelmediği için. . . el emeği, zekası ile iş yapanın hakkı alnının teri kurumadan ödenmeli, hele esnaf arkadaş mizahen bi cümle kurmuş, şahsen artık hakarete dayanan göndermeler yapıyorum, senin gibilerin anladığı şekilde yani.

yanıt6
yanıt1
12ZAZA:

İNSANLAR BOYLEŞELERİ SEVER GİDERLER

yanıt4
yanıt0
Recep Atli:

Adam neden seni doyursun. Bakmak mecburiyetindemi.

19
0
yanıtYanıtla
doğu:

sizde anlayacak kapasite yok adam sistemi eleştiriyor . her gittiğin yerde en az bunların 5 beş tanesini istiyorlar.

15
0
yanıtYanıtla
urfali:

Adam bakkal degil geriZekaalilar

7
8
yanıtYanıtla
Tüm 43 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title