Haberler

Ver Elini Osmaneli" Projesi

Osmaneli ilçesinin, BEBKA'dan 875 bin lira hibe desteği aldığı proje çalışmaları başladı.

Osmaneli ilçesinin, Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansından  (BEBKA) 875 bin lira hibe desteği aldığı proje çalışmalarının başladığı bildirildi.

Osmaneli Belediyesinden yapılan açıklamada, BEBKA tarafından yayınlanan Mali Destek Programı Kırsalda Ekonomik Gelişim Teklif Çağrısı kapsamında İstanbul Üniversitesi ortaklığında, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB), Bilecik Kültür ve Müze Müdürlüğü, Osmaneli Kaymakamlığı, Osmaneli Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı ile Osmaneli Halk Eğitim Müdürlüğünün iştirakçi olduğu "İçmeler" mevkisinin yeniden tasarlanması ve Osmaneli ilçesinin turizm açısından bir cazibe noktası haline gelebilmesi için BEBKA tarafından kabul edilen "Ver elini Osmaneli" projesinin hayata geçirilmeye başlandığı kaydedildi.

BEBKA tarafından finanse edilen hibe desteği ile içmeler mevkisinin yeniden tasarlanacağı belirtilen açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

"İçmeler mevkiine gelen ziyaretçilerin konaklaması için 35 metrekarelik 9 adet ahşap görünümlü yapılan prefabrik pansiyonlar konulacaktır. 205 metrekarelik ahşap görünümlü binalar yapılarak 5 bölümlü hediyelik ürün satış ofisleri oluşturulacak. İçmeler mevkii, doğal dinlenme yeri ve piknik alanı, ayrıca Sakarya nehri üzerinde olta balıkçılık, bot, kano ve belirlenecek parkurlarda ATV turları düzenlenecek. Osmanlı mezar taşlarının sergi alanı, karpuz ve ayva heykelleri ile beraber Osmaneli'nin maket evlerinin sergilendiği alanlar oluşturulacaktır."

Belediye Başkanı Münür Şahin, projenin gerçekleşmesinde emeği geçen proje ortaklarına teşekkür ederek,  "Gerekli turizm değerine sahip ilçeyi, yerelden ulusal düzeye taşıyarak, turistler için bir cazibe merkezi haline getirmek istiyoruz. Bu sayede yörenin kültürel, tarihi ve doğal güzelliklerinin tanıtımı sağlanacak. Bölgede alternatif iş sahası oluşturarak, gelir düzeylerini yükseltmeye çalışmaktır" dedi. - Bilecik

Kaynak: AA / Yerel

Osmaneli Bilecik İçmeler Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title