Haberler

Veliler Adres Değiştirince Sınıflarda Yığılma Yaşandı

Adana’da İsmet İnönü İlkokulu Müdürü Mehmet Çevik, çocuklarını okula kaydettirebilmek için adres değişikliği yaptıran veliler yüzünden 20 kişilik sınıflarda 40 kişiden fazla yığılmanın olduğunu belirterek, “Çocuklarımızı nereye oturtacağımızı bilmiyoruz.

Adana'da İsmet İnönü İlkokulu Müdürü Mehmet Çevik, çocuklarını okula kaydettirebilmek için adres değişikliği yaptıran veliler yüzünden 20 kişilik sınıflarda 40 kişiden fazla yığılmanın olduğunu belirterek, "Çocuklarımızı nereye oturtacağımızı bilmiyoruz. En iyi okul, en yakın okuldur ama insanlar bunu farklı anlıyorlar. Sanki İsmet İnönü İlkokulu çocukların beynini açıp bilgi aktarıyor" dedi.

2014-2015 eğitim yılının, 'Okula Uyum Eğitimi' ile başlamasıyla birlikte minikler okullara koştu. Çocuklarını iyi bir devlet okulunda okutmak isteyen bazı veliler ise çareyi adres değişikliği yapmakta buldu. Velilerin yoğun talebi, yıllardır Adana'da kaliteli eğitimiyle dikkat çeken İsmet İnönü İlkokulu sınıflarında neredeyse izdiham oluşturarak, okul müdürü Mehmet Çevik'i isyan ettirdi.

"Okula Uyum Eğitimi" öncesi okul bahçesinde veli ve öğrencilere brifing veren Çevik, okul bünyesinde, bakanlık tarafından sisteme atılan 158 öğrenci ve 8 sınıf olduğunu vurgulayarak, her bir sınıfa normal şartlar altında ortalama 20 öğrenci düştüğünü belirtti. "Korkunç bir şekilde insanlar adres değiştirdi" diyen Mehmet Çevik, şöyle devam etti:

"Şu an sayı 40'a dayanmış durumda ve 40'ı geçecek. Çocuklarımızı nereye oturtacağımızı bilmiyoruz. Yani şu anda arkadaşlarımın elinde dilekçe var, 36'şar kişilik ve şu an çok sayıda dilekçe de bekliyor. Buna rağmen insanlar hala gelmeye devam ediyor. Her zaman bildiğimiz, politikamız, en iyi okul, evine en yakın okuldur ama insanlar bunu farklı anlıyorlar. Sanki, İsmet İnönü, çocukların afedersiniz beynini açıp içine bilgi aktarıyor. Öyle bir şey yok."

Velilerin, mevcut düzenlemeye karşı çıkıp "Öğretmen değişikliği" talebiyle türlü yaklaşımlar içinde olduğunu da ifade eden Mehmet Çevik, "Öğretmenlerimizin hepsi birbirinden değerli ve deneyimli arkadaşlarımız. Böyle olduğu halde çok sayıda telefon geliyor öğretmen değişikliğiyle ilgili. Kesinlikle öğretmen değişikliği yapmayacağız, kimi aratırsanız aratın, öğretmen değişikliğine girmeyelim. Herkes kendi listesindeki öğretmeniyle eğitime devam edecek" dedi.

İlkokul birinci sınıfların ilk günden hıncahınç dolduğu görülürken, adres değişikliği nedeniyle çocuğunun kaydını hala tamamlayamamış bazı veliler ise, "Okumasın mı çocuk" diye tepki gösterdi.

Mehmet Çevik ise tüm velilerle tek tek ilgilenerek, konunun çözümleri için ellerinden geleni yaptıklarını kaydetti. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mehmet Çevik İsmet İnönü Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title