Haberler

Velei Belediye Başkanlığı'ndan Duyuru

Son günlerde özellikle sosyal medyada çıkan haberlerde Develi İlçesinde içme suyunun büyük bir bölümünün karşılandığı Öksüt suyuna Sindelhöyük suyunun karıştığı haberlerine karşılık belediyeden açıklama yapıldı.

Son günlerde özellikle sosyal medyada çıkan haberlerde Develi İlçesinde içme suyunun büyük bir bölümünün karşılandığı Öksüt suyuna Sindelhöyük suyunun karıştığı haberlerine karşılık belediyeden açıklama yapıldı.

Develi Belediyesi'nden yapılan açıklamada, "Son günlerde özellikle sosyal medyada çıkan haberlerde ilçemiz içme suyunun büyük bir bölümünün karşılandığı Öksüt suyumuza Sindelhöyük suyunun karıştığı yönünde haberler çıkmaktadır. Şöyle ki Öksüt Mahallemize gelen içme suyumuza kesinlikle Sindelhöyük ya da başka bir kaynaktan su karışmamaktadır. İlçemizde şuan 3 kaynaktan su içilmektedir. Bunlar; 1-Elbiz hattından içenler Elbiz suyu içmeye devam etmektedir. 2-Öksenek hattından içenler bu hattan içmeye devam etmektedir. 3- Diğer kalan tüm yerlerimiz Öksüt suyu içmektedir. Sindelhöyük kuyularımız şuan kapalı ve kullanılmamaktadır. Suyumuzdaki tat değişikliği sebebine gelince, yaz ayında olmamız ve ayrıca doğalgaz çalışmaları sırasında içme suyu arızaları sebebi ile hastalık riskini en aza indirmek için İlçe Sağlık Müdürlüğümüzün kontrolü altında onun belirlediği seviyede klor kullanılmasından dolayı bir değişiklik olmuştur. İlçe halkımızın sağlığı bizim için en önemli sırada yer almaktadır. Bu yüzden İlçe Sağlık Müdürlüğümüzün belirlediği miktarda klor kullanmayı bir görev biliyoruz. Her şeyin en iyisine ve en güzeline layık olan hemşerilerimiz için Belediye yönetimi olarak büyük gayret ve uğraşlarımız sonucunda içme suyumuzun fiyatını İlçe merkezinde %50 ucuzlatarak 0,90 kuruş seviyesine, ayrıca mahalleye dönüşen ve yaklaşık 2.2 TL ye varan fiyatlarla su içen beldelerimizde su fiyatlarını 0,22 kuruşa indirdik. Halka hizmet hakka hizmet anlayışı ile çalışmalarımız devam etmektedir. Ayrıca buradan kıymetli hemşerilerimize birde MÜJDE vermek istiyoruz. Yaz ayları olması sebebi ile ve gurbetçi hemşerilerimizin İlçemize gelmesi sebebi ile yer yer yaşadığımız su sıkıntısını çözmek için uğraşlarımız meyvesini verdi ve bugün itibariyle Öksüt suyundan Yeşilhisar ilçesine saniyede 20 litre verilen su artık ilçemiz su şebekesine aktarılacaktır. Böylece su sıkıntımız ortadan kalkmış olacaktır. Bu bağlamda uğraş ve isteklerimize karşılık verip Yeşilhisar hattına verilen suyun ilçemiz hattına verilmesine onay veren KASKİ yetkililerine şükranlarımızı sunuyoruz. Çok sevdiğimiz Develimiz için hizmeti kendimize bir görev bilip bu anlayış ile çalışmalarımıza tüm hızımız ile devam ediyoruz. Selam ve dua ile kamuoyuna saygı ile duyurulur" denildi. - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Develi Belediyesi Sindelhöyük Yeşilhisar Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title