Haberler

Vedaş'tan "İş Bırakma Eylemi" Açıklaması

VEDAŞ: "Müteahhit firma işçileri tarafından yapılan iş bırakma ve faaliyet engelleme eylemleri tamamen kanunsuz eylemler olup, 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun 117. maddesine göre iş ve çalışma hürriyetini ihlal ettiklerinden yapılan eylemler suç oluşturmaktadır"

Vangölü Elektrik Dağıtım AŞ (VEDAŞ), üç günden bu yana kent merkezi ve 13 ilçede hizmet veren taşeron işçilerin "eşit ücret ve güvenli çalışma" koşullarının sağlanmadığı gerekçesiyle başlattıkları iş bırakma eyleminin kanunsuz olduğunu bildirdi.

VEDAŞ'dan yapılan yazılı açıklamada, sorumluluk alanları içindeki bölgelerde arıza bakım ve onarım işini üstlenen müteahhit firmalarda çalışan bazı işçilerin hak arama iddiasıyla iş bırakma eylemi yaparak, şirketin faaliyetlerini engellemeye çalıştıkları belirtildi.

Sözleşmeyle iş verilen firmalarda çalışanların tamamının katılmadığı eylemin amacının hak arama mücadelesi olmadığı ifade edilen açıklamada, 6356 sayılı Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Kanununun 62. maddesinde elektrikle ilgili iş yerlerinde grev yapılamayacağının yer aldığı vurgulandı.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Müteahhit firma elemanlarının Türkiye geneline bakıldığında diğer dağıtım bölgelerinde aynı işi yapan çalışanlara göre eşit veya daha fazla ücret aldıkları bilinmektedir. Düzenlemeden de anlaşılacağı üzere iş kolumuzda grev yapılması mümkün olmadığı gibi iş bırakma eyleminin yasal bir dayanağı söz konusu değildir. Kaldı ki ilgili müteahhit firma çalışanlarının yetkili bir sendikaya üyelikleri de söz konusu değildir. Bu kapsamda arıza bakım onarım işini üstlenen müteahhit firma işçileri tarafından yapılan iş bırakma ve faaliyet engelleme eylemleri tamamen kanunsuz eylemler olup, 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun 117. maddesine göre iş ve çalışma hürriyetini ihlal ettiklerinden yapılan eylemler suç oluşturmaktadır. Şirketimiz tarafından Cumhuriyet Başsavcılıklarına suç duyurusunda bulunulacaktır. Söz konusu kanunsuz eylemler nedeniyle elektrik arıza onarım ve bakım işlerinin gerçekleştirilmemesi nedeniyle tüm bölgede gerçekleşen veya gerçekleşecek arızalardan, kesintilerden, bu kesintiler sebebiyle oluşan veya oluşacak cezai ve hukuki her türlü zararlardan müteahhit firma ve eylemleri gerçekleştirenler sorumludur."

Yapılan eylemler nedeniyle oluşan elektrik kesintilerinden dolayı daha fazla mağduriyetlerin yaşanmaması için şirket çalışanlarının büyük bir çabayla ve emniyet kuvvetlerinin desteğiyle arızaları giderdiği anlatılan açıklamada, "Bu durumdan rahatsız olan müşterilerimizin, şirketimizin hiçbir kusurunun olmadığı sebeplerden kaynaklanan enerji akışındaki aksaklıklardan dolayı şirketimizi anlayışla karşılayacaklarına inanıyoruz" denildi. - Van

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title