Haberler

Vatansever İş Adamının Yaptırdığı Okul Açıldı

Düzce’de Karacahacı Musa Mahallesi’nde yıllardır prefabrike yapıda hizmet veren Şehit Teğmen Uğur Altan Ortaokulu’nun yerine yapılan Hamit Şerifoğlu Ortaokulu tamamlanarak hizmete açıldı.

Düzce'de Karacahacı Musa Mahallesi'nde yıllardır prefabrike yapıda hizmet veren Şehit Teğmen Uğur Altan Ortaokulu'nun yerine yapılan Hamit Şerifoğlu Ortaokulu tamamlanarak hizmete açıldı. Şehit Teğmen Uğur Altan İlkokulu ise ilkokul adı ile aynı bahçede bulunan betonarme binada eğitim-öğretime devam edecek.

Düzce'de Karacahacı Musa Mahallesi'nde hayırsever iş adamı Hamit Şerifoğlu adına yaptırılan Hamit Şerifoğlu Ortaokulu düzenlenen törenle hizmete açıldı. Yıllardır prefabrike yapıda hizmet veren Şehit Teğmen Uğur Altan İlköğretim Okulu'nun hemen yanına yapılan ve ortaokul sorununa çözüm olan okulun açılışına Vali Ali İhsan Su, Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu, hayırsever iş adamı Hamit Şerifoğlu, Şerifoğlu ailesi üyeleri ile veliler ve davetliler katıldı.

Vali Ali İhsan Su, bu yıl itibarı ile eğitim alanında önemli bir mesafe alındığına dikkat çekerek okullar hakkında bilgi verdi. Vali Su, "Yeni eğitim yılının açılışını yapıyoruz. Bu yılın tüm öğrenci, öğretmen ve velilerimiz ile milli eğitim camiası açısından en iyi şekilde geçmesini diliyoruz. Bir milleti yücelten ve çağdaş medeniyet seviyesine getiren en önemli unsur eğitimdir. Bu sebeple bizde eğitimi birinci sıraya koyuyoruz. Bu yıl itibarı ile eğitimde önemli bir mesafe kat ettik. 50'ye yakın okul planlandı ve bu okullardan 30'a yakının ihalesi tamamlanarak inşaatları 2015 sezonunda bitecek. Düzce'de ki 342 okuldan 18 tanesi prefabrikti. Bu yapılardan 8 tanesinin bu yıl betonarmeye dönüştüreceğiz. 10 prefabrik okulumuz için ise çalışmalarımız sürüyor. Ayrıca Düzce'de 3 bin 555 tablet dağıtımı yapıldı. 18 okulda fatih projesini uygulamaya başladık. 79 okulda halen çalışmalar devam ediyor. Başarının anahtarı çalışmaktır. Çalışarak en iyi yerlere geleceğiz" dedi.

İş Adamı Hamit Şerifoğlu ise yaptığı konuşmada özellikle okul yaptıran kişilere hayırsever değil vatansever denilmesi gerektiğini ifade ederek, iş adamlarının eğitime daha fazla destek olması gerektiğini savundu. Şerifoğlu, "Milletimizin, devletimizin ileriye gitmesi için çalışıyoruz. Bunun eğitimden geçtiğiniz farkındayız. Bu yüzden bizler eğitime yatırımlar yaparken hayır severliğimizden değil vatanseverliğimizden yapıyoruz. Bu tip yatırımlar yapan iş adamlarımızın yüzden hayırsever değil vatansever olarak anılması gerekiyor. Bunun dışında iş adamlarımızın eğitime daha fazla destek olması gerekiyor. Çünkü en büyük sorunumuz kalifiye eleman sıkıntısıdır. Kalifiye eleman kendiliğinden olmuyor. Yetişmesi gerekiyor. Ayrıca eğitimin yanında iyi bir lisan öğretmek lazım. Ben iş adamı olarak bunun eksikliğini yıllardır çektim" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Vali Ali İhsan Su, İş adamı Hamit Şerifoğlu'na plaket takdim ederken, öğrenciler ise Şerifoğlu ailesine çiçek verdiler. Daha sonra protokol üyelerinin katılımı ile okulun açılışı gerçekleştirildi. - DÜZCE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Düzce Üniversitesi Hamit Şerifoğlu Uğur Altan Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

CAN DALTON KİMDİR? Can Dalton hangi çete? Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? #128657 Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki!
title