Haberler

Vatandaş Sınırda Güvenlik İstiyor

Gaziantep’te vatandaşlar, "Türkiye, sınır ötesine müdahale konusunda tedbiri alsın" dediGaziantep’te yaşayan vatandaşlar, ‘Türkiye’nin olası ‘sınır ötesi müdahalesi ve sınırdaki güvenliği arttırmak için yapılması gerekenler konusunda değerlendirmelerde bulundu.

Gaziantep'te vatandaşlar, " Türkiye, sınır ötesine müdahale konusunda tedbiri alsın" dedi

Gaziantep'te yaşayan vatandaşlar, ' Türkiye'nin olası 'sınır ötesi müdahalesi ve sınırdaki güvenliği arttırmak için yapılması gerekenler konusunda değerlendirmelerde bulundu. Yaklaşık 4 yıldan bu yana Suriye'de süren iç savaş sınır komşusu olan Gaziantepli vatandaşları tedirgin ediyor. Son zamanlarda sık sık gündeme gelen Türkiye'nin sınır ötesine müdahale tartışmaları konusunda vatandaşlar, sınırda güvenliğin artırılmasını isterken, ' Türkiye girmesin ama sınır güvenliğini korusun' ifadelerini kullandılar.

"Türkiye kendi güvenlik tedbirini alsın. Ne gerekiyorsa onu yapsın" diyen vatandaşlar, Amerika'nın Ortadoğu da işi bittikten sonra, Kürde darbeyi vuracağını ve birbirine düşüreceğini söyleyerek, "Askerin sınır ötesine girip girmemesi daha iyi. Tedbir olarak sınırda hudutları muhafaza etmesi lazım. Ancak Türkiye'nin güneyi, Suriye'nin kuzeyi olan sınır bölgesinde, bir Kürt devletinin oluşması, Türkiye açısından daha rahatsız edici bir nitelik taşır. PYD ile IŞİD'in hiçbir farkı yoktur. Çünkü Suriye çok eskiden kurulmuş bir devlettir. Yeni bir devlet değildir. Türkiye'nin Suriye ile komşuluk hakkını tamamen iyileştirmesi lazım. Çünkü Türkiye müdahale ederse Uluslararası kamuoyunda haksız duruma düşer. PYD'nin Türkiye'nin topraklarına saldırdığına yönelik bir konu yoktur" ifadeleri kullanıldı.

"Türkiye sınır güvenliğini alsın yeterlidir" diyen diğer bir vatandaş ise Türkiye'nin Suriye'ye girmesine gerek olmadığını belirterek, "İlerde ne olur ne değişir, bilemeyiz o şartlar o zaman değerlendirilmelidir. Ama bu durumda hemen girmesine gerek yok" dedi.

Diğer bir vatandaş ise Türkiye'nin Suriye girmesi gerektiğinin söyleyerek, Türkmenlerin zor durumda olduğunu, ve Türkmenlerin haklarının korunması gerektiğini vurguladı. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Gaziantep Türkiye Suriye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title