Haberler

Vanlı Köy Korucuları "Kahraman" Dedi

Van Geçici Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin 2. Olağan Genel Kurulu yapıldı.

Van Geçici Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin 2. Olağan Genel Kurulu yapıldı.

Derneğin 2. Olağan Genel Kurulu, Şerefiye Mahallesi'ndeki dernek binasında yapıldı. Tek liste haline gidilen seçimlerde mevcut dernek başkanı Ayhan Kahraman, 1997 üyeden 1009'unun oyunu alarak yeniden başkanlığa getirildi.

Başkan Kahraman, yaptığı konuşmada, kongreye katılarak kendisini destekleyen tüm silah arkadaşlarına teşekkür etti.

Sivil toplum örgütlerinin öneminin gittikçe arttığı bir dönemde, köy korucularının da dernek çatısı altında bir araya geldiğini belirten Kahraman, tüm korucuların 30 yıldan bu yana gece gündüz, kar kış, yağmur çamur demeden terör örgütüne yönelik operasyonlarda büyük bir özveriyle görev yaptığını söyledi.

"Haksızlık karşısında haklı davayı savunduk. Hiçbir karşılık beklemeden vatanımızı, bayrağımızı, namusumuzu koruduk" diyen Kahraman, devlete karşı düşmanlık besleyenlerin bütün imkanlardan yararlanıp çocuklarını okuttuğu dönemde, kendilerinin dağlarda terörle mücadele ettiklerini dile getirdi.

Kahraman, üstlendikleri görevin önemine rağmen korucuların, az bir maaşla ve gerek çocuklarının gerekse ailelerinin isteklerini karşılayamamanın verdiği mahcubiyetle her zaman sorumluluk bilinciyle hareket ettiğine değinerek, şöyle konuştu:

"Bizler de artık ailemize iyi bir gelecek sunmak, çocuklarımızı okutmak zorundayız. Biz korucu camiası olarak bu bilinçle her ilde dernekleştik. Bu derneklerin bir araya gelmesiyle federasyonlarımızı ve konfederasyonumuzu kurduk. Çünkü biliyoruz ki birlikten kuvvet doğar. Biz ne kadar güçlü olursak sorunlarımızı o derecede çabuk çözeriz. Yaptığımız çalışmalarla üyelerimizin hem bireysel sorunlarını hem de sosyal ekonomik sorunlarının iyileştirilmesi için gayret gösteriyoruz. Geçen yıla kadar 250 lira maaş alan emekli korucularımızın maaşlarında iyileştirilme yapılması için hükümetle yaptığımız görüşmeler sonucunda maaşlarında düzelme yapıldı. Bugün en düşük emekli korucumuzun maaşı 800 lira olmuştur. Şimdi çalışan ve yıllardır çok büyük haksızlıklara uğrayan korucu arkadaşlarımızın ekonomik ve sosyal haklarında iyileştirme yapmak için hükümetle görüşmelerimiz devam etmektedir. Amacımız bir korucumuzun maaşının en düşük devlet memuru maaşına endekslenmesini sağlamaktır."

Korucuların şimdiye kadar sigortasız olarak hassas bölgelerde terör örgütüne yönelik operasyonlarda görev yaptığına dikkati çeken Kahraman, "Hassas bir bölgede ve terörle mücadelede çalıştırılan korucularımızın sigortasız olması kabul edilemez. Korucularımızın sosyal güvence kapsamına alınarak sigortasız çalıştırılmalarının önüne geçilmesi ve korucularımızın kendi canlarını koruyacak beylik silahına kavuşması ön büyük arzumuzdur" ifadelerini kullandı.

Kahraman, seslerini daha iyi duyurmak ve sorunlarına daha çabuk çözüm bulmak adına üye sayılarının artması gerektiğini bildirerek, kentte görev yapan tüm korucuları derneklerine üye olmaya davet etti. - Van

Kaynak: AA / Yerel

Ayhan Kahraman Yerel Haberler

title