Haberler

Vanlı 5 İlköğretim Okulu Öğrencisi Poşet, Tarak Ve Teneke İl

Van'ın Gürpınar İlçesi'nin Doluçıkın Köyü'nde Yaşayan 5 İlköğretim Okulu Öğrencisinin, İlginç Malzemelerle Yaptıkları Müzik Büyük Hayranlıkla İzlendi. Teneke, Poşet, Tarak ve Ağaç Parçalarını Müzik Enstrümanı Olarak Kullanan Öğrenciler 23 Nisan Törenlerinde de Yerlerini Alıp İnanılmaz Bir Gösteri Yaptı.

VAN'ın Gürpınar İlçesi'nin Doluçıkın Köyü'nde yaşayan 5 ilköğretim okulu öğrencisinin, ilginç malzemelerle yaptıkları müzik büyük hayranlıkla izlendi. Teneke, poşet, tarak ve ağaç parçalarını müzik enstrümanı olarak kullanan öğrenciler 23 Nisan törenlerinde de yerlerini alıp inanılmaz bir gösteri yaptı.

Gürpınar İlçesi'ne 80 kilometre uzaklıkta bulunan Dolıçıkın Köyü'nde yaşayan 2'si kız 5 öğrenci, imkansızlıklar rağmen müzik yapabileceklerini herkese kanıtladı. Okulun tek öğretmeni olan Yaman Durmuşoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için yazdığı "Kimse duramaz önümüzde"adlı şarkısını Finlandiyalı Loituma grubunun Levas Polka şarkısının müziğine uyarlandı. Bu uyarlamadan da inanılmaz bir şarkı ortaya koyan Öğretmen Durmuşoğlu, müzik yeteneği olan 5 öğrencisini bu iş için çalıştırmaya başladı.

Yaşları 9 ile 12 arasında değişen Songül Kaymış, Dilan Uyar, Okan Katgap, Doğukan Temizel ve Kenan Kaymış öğretmenleri ile birlikte 1 ay boyunca bu şarkıyı çalıştı. Müzik yeteneği olan öğrencilerin tek eksiği ise enstrümanlardı. Hem imkansızlık, hem de imkansızlıklara rağmen iyi işler çıkarılabileceğini göstermek için öğretmen ve öğrenciler, tarak, poşet, teneke ve tahta parçalarını müzik aleti gibi kullanarak ilginç ve oldukça zevkli bir grup oluşturdu.

23 NİSAN'DA GÖSTERİ YAPTILAR

Doluçıkın İlköğretim Okulunun 5 öğrencisi bugün ilçeye gelerek ilk gösterilerini yaptı. 23 Nisan etkinlikleri kapsamında Hükümet Konağı önünde yapılan törenlerde yerini alan öğrencilerin bu ilginç müzik aletleri ile yaptıkları gösteri büyük bir ilgiyle izlendi. Okulun tek öğretmeni Yaman Durmuşoğlu, ilginç bir etkinlik yapmayı amaçladıklarını ve bu grubun da buradan oluştuğunu söyledi. Durmuşoğlu; "Bu yıl ne yapsak diye düşünüyorduk. Hiç beklenmedik bir anda böyle bir gelişme ortaya çıktı. Ben çocukların elinde tarakları, poşetleri kullanarak sesler çıkardıklarını gördüm. Bunun üzerine melodi çıkar mı diye ben de denedim. Çok güzel melodiler çıktığını görünce böyle bir şey yapmaya karar verdik."dedi.

HAYAL KURMAYI BİLMİYORLARDI

Doluçıkın Köyü'ne 2 yıl önce atandığını ve köye geldiğinde çocukların hayal kurmayı bilmediklerini farkettiğini de anlatan öğretmen Durmuşoğlu, çocuklarına 'hayalleri olmayan çocuklar" adını koyduğunu söyledi. Durmuşoğlu, "Tek amacım eğitim öğretimin yanında çocukların, hayal kurmasını sağlamak oldu. Çünkü bir çocuğun hayal kurmadığını düşünmek bile beni çok derinden sarstı. Çocuklar şimdi hayallerin bile ötesine geçmeye başladılar. Bilmiyorum nerede durduracağız" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

7 Ekim'deki baskının sembol ismi olmuştu! Hamas'ın kaçırdığı genç kadının cansız bedeni bulundu

7 Ekim'deki baskının sembol ismi olmuştu! Hamas'ın kaçırdığı genç kadının cansız bedeni bulundu

Bahçeli, paşalardan birinin aftan yararlanmasına itiraz etti: Ben olsam çıkarmazdım

Bahçeli, paşalardan birinin aftan yararlanmasına itiraz etti: Ben olsam çıkarmazdım

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title