Haberler

Van Umumi Hıfzıssıhha Kurulu Toplantısı

Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, yatılı veya pansiyonlu yemekhaneleri dahil olmak üzere okulların kantinleri, çay ocakları, büfelerini çocukların dengesiz beslenmesine neden olacak yiyecek ve içeceklere karşı denetleme kararı aldı.

Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, yatılı veya pansiyonlu yemekhaneleri dahil olmak üzere okulların kantinleri, çay ocakları, büfelerini çocukların dengesiz beslenmesine neden olacak yiyecek ve içeceklere karşı denetleme kararı aldı.

Vali Yardımcısı Hakan Alkan başkanlığında toplanan Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğünün 12 Ağustos 2011 tarih ve 26339 sayılı okul sağlığı hizmetleri ile ilgili genelge ile aşağıdaki kararları aldı:

"İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinatörlüğünde, Sağlık Müdürlüğü, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Belediye Başkanlığı ve İl Çevre ve Orman Müdürlüğünden oluşan bir komisyon tarafından okul sağlığı çerçevesinden 2011-2012 eğitim ve öğretim yılında eğitim kurumlarının, yatılı veya pansiyonlu yemekhaneleri dahil olmak üzere kantinleri, çay ocakları, büfelerinde çocukların dengesiz beslenmesine neden olabilecek, doğal madden suları hariç enerji yoğunluğu yüksek, besin değeri düşük olan enerji içecekleri, gazlı içecekler, aromalı içecekler ve kolalı içecekler, kızartma, cipsler ve otomatik satış yapan makineler bulundurulmayacaktır. Bunların yerine İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından üretim veya ithalat izni bulunan süt, ayran, yoğurt, meyve suyu, taze sıkılmış meyve suyu ve tane ile satışı yapılabilen meyve bulundurulmasına karar verildi"

Kantinlerin Milli Eğitim Bakanlığının işbirliği ile hazırlanan ve Bakanlık tarafından yayımlanan 17 Nisan 2007 tarihli ve 2007/33 sayılı 'Okul Kantinlerinin denetimi ve uyulacak hijyen kuralları genelgesi'nde belirlenen hususlar doğrultusunda rutin aralıklarla denetlenecek.

- VAN

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title