Haberler

Van - Ölen Çocuğun Cenazesi Toprağa Verildi

Özalp'te 2. Hudut Tabur Komutanlığı Orgeneral Mustafa Muğlalı Kışlası'nın Arkasında Bulunan Atış Poligonunu Çevreleyen Tel Örgülerin Dışında Meydana Gelen Patlamada Hayatını Kaybeden Oğuzcan Akyürek'in Cenazesi, Özalp Merkez Mezarlığı'nda Toprağa Verildi. Van'dan Cenaze Aracıyla İlçeye Gelen Akyürek'in Cenazesini Yaklaşık 2 Bin Kişi Karşıladı. Aralarında Bdp Milletvekili Özdal Üçer ve Fatma Kurtulan'ında Bulunduğu Cenaze Konvoyu, Orgeneral Mustafa Muğlalı Kışlası Önünden Geçerken Siren ve Korna Çaldı. Polis, Türkçe ve Kürtçe "muğlalı Kışlası Özalpten Çıkacak","muğlalı Kışlası Katiller Yuvası" Biji Serok Apo" ,"şehit Namırın(şehitler Ölmez)" Sloganları Atarak Omuzlarında Akyürek'in Cenazesini ve Fotoğralarını Mezarlığa Kadar Taşıdı. Akyürek'in Cenazesi Defnedildikten Sonra Kalabalık İlçe Merkezinde Olay Çıkarıp, Muğlalı Kışlası'na Yürümek İsteyince Belediye Başkanı Murat Durmaz Müdahale Ederek Kalabalığı Sakinleştirdi.

ÖZALP'te 2. Hudut Tabur Komutanlığı Orgeneral Mustafa Muğlalı Kışlası'nın arkasında bulunan atış poligonunu çevreleyen tel örgülerin dışında meydana gelen patlamada hayatını kaybeden Oğuzcan Akyürek'in cenazesi, Özalp Merkez Mezarlığı'nda toprağa verildi. Van'dan cenaze aracıyla ilçeye gelen Akyürek'in cenazesini yaklaşık 2 bin kişi karşıladı. Aralarında BDP Milletvekili Özdal Üçer ve Fatma Kurtulan'ında bulunduğu cenaze konvoyu, Orgeneral Mustafa Muğlalı Kışlası önünden geçerken siren ve korna çaldı. Polis, Türkçe ve Kürtçe "Muğlalı Kışlası Özalpten çıkacak","Muğlalı kışlası katiller yuvası" Biji serok apo" ,"Şehit namırın(Şehitler ölmez)" sloganları atarak omuzlarında Akyürek'in cenazesini ve fotoğralarını mezarlığa kadar taşıdı. Akyürek'in cenazesi defnedildikten sonra kalabalık ilçe merkezinde olay çıkarıp, Muğlalı Kışlası'na yürümek isteyince Belediye Başkanı Murat Durmaz müdahale ederek kalabalığı sakinleştirdi.

BDP İL BAŞKANI "KEPENKLERİ AÇIN"

Sabah esnafın cenaze nedeniyle kepenk kapattığı Özalp ilçesinde gerginlik olaya dönüşmedi. Cenazenin defnedilmesinin ardından BDP Van İl Başkanı Cüneyt Caniş, esnafın kepenklerini açmasını ve provakasyonlara gelmemesini istedi. Cenazede Oğuzcan Akyürek'in babası Nevzat Akyürek'i BDP Van Milletvekili Özdal Üçer teselli etmeye çalıştı. Caniş, bundan sonra çocuklara uzanan elleri kıracaklarını da belirterek, "Burada Özalp'in çocukları ölmeye devam ediyor. Mustafa Muğlalı'nın devamı sayılacak zihniyet hala Özalp'te çocukları öldürmeye devam ediyor. Açık ve net söylüyorum. Bu kışla Özalp'in içinden çıkmadığı sürece ne Özalp rahatlayacak ne de bu çocukların cenazesi son bulacak" dedi.

BDP Van Milletvekili Fatma Kurtulan ise, "Muğlalı Kışlası gözümüzün önünde Kürtlere yapılan zulmün adresi olarak duruyor. Mustafa Muğlalı'da Kürtleri sıraya dizip kurşuna dizdi. Şimdi onun torunları da Kürtlerin üzerine bomba atıyor. Kürt çocukları savaşın artıklarıyla imha ediliyor. Bunların faillerinin bulunması gerekir. Vali istifa etmelidir. Ayrıca AKP'nin 5 milletvekili var. Nerde onlar. Onlara bu topraklara gelmeyin demek gerekir" dedi.

BDP'Lİ BAŞKAN "GÖRGÜ TANIĞINA GÖRE KONUŞUYORUM"

Bir görgü tanığının ifadelerine dayandırılarak, "El bombası atıldı" iddialarına da BDP'li Özalp Belerdiye Başkanı Murat Durmaz açıklık getirdi. Belediye Başkanı Murat Durmaz, bir görgü tanığının bu ifadeleri kullandığını, kendisinin de bu görgü tanığının ifadelerini dile getirdiğini söyledi. Başkan Durmaz, "Savcılığa da ifade vermiş bu tanık. Ancak savcılık bombayı çocuğun gidip aldığını söylüyor. Bu yöndede bir ihmal olduğunu düşünüyoruz. Bunların araştırılmasını ve yetkililerin bunun üzerine gitmesini istiyorum" dedi. Öte yandan Emniyet, patlayan cismin eğitim amaçlı kullanılan Lancer bomba atar olma ihtimali üzerinde dururken, bu yönde de araştırmalar sürüyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Tebliğ yapanlara vatandaştan tepki: Namazdan milleti soğuttunuz, defolun

Tebliğ yapanlara vatandaştan tepki: Namazdan milleti soğuttunuz, defolun

Brezilya'dan ithal edilen 27 bin angus dev gemiyle Türkiye'ye getirildi

Brezilya'dan ithal edilen 27 bin angus dev gemiyle Türkiye'ye getirildi

Seçime de toplantıya da damga vurdular! Vekillerin emekli için istediği zam oranı AK Parti'yi karıştırdı

Seçime de toplantıya da damga vurdular! Vekillerin emekli için istediği zam oranı AK Parti'yi karıştırdı

Dışişleri Bakanlığı: Uluslararası Adalet Divanı'nın İsrail kararını memnuniyetle karşılıyoruz

Dışişleri Bakanlığı: Uluslararası Adalet Divanı'nın İsrail kararını memnuniyetle karşılıyoruz

title