Haberler

Van'ın Çöpü Enerjiye Dönüştürülecek

Güncelleme:

Van Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hatice Çoban, kentteki çöplerin minimize edilerek, enerjiye dönüştürülmesi konusunda çalışmalara başladıklarını bildirdi.

Van Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hatice Çoban, kentteki çöplerin minimize edilerek, enerjiye dönüştürülmesi konusunda çalışmalara başladıklarını ve görüşmeler için firmaları Van'a davet ettiklerini bildirdi.

Kentte 5 yıl içinde yapmayı planladıkları çalışmalarla ilgili açıklama yapan Çoban, büyükşehir yapılanmasının en hızlı olduğu illerin başında Van'ın geldiğini belirterek, kentte yapılması planlanan hizmetlerle ilgili bir planlamaya gittiklerini, 5 yıl sonra halkın karşısına başı dik, alnı ak bir şekilde çıkacaklarını ifade etti.

Kentteki belediyelerle iş bölümüne gittiklerini ve görev dağılımını tamamladıklarını anlatan Çoban, kent çöpünün minimize edilerek, enerjiye dönüştürülmesi için çalışmalara başladıklarını ve firmalarla görüştüklerini söyledi.

Van'daki çöpün niteliğiyle ilgili bazı sıkıntıların bulunduğunu, bu nedenle firmaların kent çöpüne talip olmadığını söyleyen Çoban, "Her firma sonuç itibariyle yatırım yaptığında kar elde etmek ister. Bizim çöpümüzün niteliği düşük. Diğer kentlere göre niteliği düşük olduğundan talep de az oluyor. Bu açıdan da birçok firma teklifimizi kabul etmiyor. Ama bizim bu konudaki çalışmalarımız sürüyor. 2 firmayla anlaşmak istiyoruz. Van'a davet ettik, gelmelerini bekliyoruz. Umarım bu projeyi gerçekleştiririz ve 5 yılın sonunda Van'ın en azından belki 50-60 yıllık sorununu çözüme kavuştururuz" ifadelerini kullandı.

Van Gölü'nün korunması ve temizlenmesi konusunda da çalışmalara başladıklarını dile getiren Çoban, bu konuda bir kurul oluşturulduğunu anımsattı.

Çoban, "Yaz sezonuyla daha somut adımlar atılacak. Çünkü kıyı şeridini kullanmak istiyoruz. Kent insanının açık bir havzası olsun istiyoruz. Ama maalesef şu anda ihlaller yaşanıyor. Mimari açıdan bazı yapılarla ilgili ihmaller olmuş. Belki önümüzdeki dönemde yapılacak faaliyetlerle tartışmaları tüketiriz" diye konuştu. - Van

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title