Haberler

Van Gölü'nde İnci Kefali Avlanma Yasağı Başlıyor

Van Gölü’nün sodalı suyunda yaşayan İnci Kefali balığının üreme dönemine girmesi dolayısıyla 15 Nisan-15 Temmuz 2016 tarihleri arasında uygulanacak avlanma yasağına sayılı gün kalırken, balıkçılar da artık demir atıyor.

Van Gölü'nün sodalı suyunda yaşayan İnci Kefali balığının üreme dönemine girmesi dolayısıyla 15 Nisan-15 Temmuz 2016 tarihleri arasında uygulanacak avlanma yasağına sayılı gün kalırken, balıkçılar da artık demir atıyor.

Dünyada sadece Van Gölü'nün sodalı suyunda yaşayabilen tek tür olan İnci Kefali balığı, üreme alanı olan akarsu ve dere yataklarına göç sebebiyle uygulanan av yasağına sayılı günler kaldı. Van Gölü'ndeki balıkçılar teknelerini kıyıya demirlerken, avlama yasağının öncesi mangal yaparak yasaksız balık yemenin tadını çıkardılar.

30 yıldır balıkçılık yapan Nuri Başak ve Medeni Çöllü, yasağın uygulanmaya başladığı günden itibaren kendilerinin de turlar düzenlediklerini belirtti. Her yaz Van'a gelen grupları Çarpanak Adası, Akdamar Adası ve İn köyü gibi güzel mekanlara götürdüklerini ifade eden Başak ve Çöllü, "90 günlük avlanma yasağı başlıyor. Bizde avlanma yasağı öncesi son kez ağlarımızı atarak, balık keyfi yapmak istedik. Bizim ekmeğimiz bu gölde, onun için tüm balıkçı arkadaşlarımız başta olmak üzere kaçak avlanmaya müsaade etmemeliyiz. Bu yasağa daha sert önlemlerin alınması daha da caydırıcı olacaktır ve biz bunu destekliyoruz. Ayrıca o kadar güzel bir memleketimiz var ki, bu kentte sahip çıkalım. Van'a ve sahiline önem verilirse, inanıyorum ki biz Antalya'yı bile sollarız" dediler. - VAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Van Gölü Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

CAN DALTON KİMDİR? Can Dalton hangi çete? Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? #128657 Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title