Haberler

Van Erciş'te Bomba Yüklü Kamyonet Ele Geçirildi

Güncelleme:

Van'ın Erciş ilçesinde üç aylık istihbaratı değerlendiren güvenlik güçleri, bomba yüklü kamyonet ele geçirdi. Takipteki kamyonet, kapan atılarak durdurulmuş.

Van'ın Erciş ilçesinde bomba yüklü bir kamyonet ele geçirildi. Edinilen bilgiye göre, güvenlik güçlerinin üç aylık istihbarat çalışmaları sonucu sabah saatlerinde Erciş- Patnos karayolunun 7. kilometresinde plakasız bir Isuzu marka kamyonet durduruldu.

ARAÇ BOMBA DOLU

Kamyonette çok sayıda sanayi tüpü kullanılarak hazırlanan bomba ele geçirilirken, ismi açıklanmayan sürücü gözaltına alındı.


KARAYOLU ULAŞIMA KAPATILDI

Karayolu çift şeritten ulaşıma kapatılırken, bölgeye bomba imha uzmanları sevk edildi.


KAPAN ATILARAK DURDURULMUŞ

Sabaha karşı saat 03.00'te yakalanan aracın daha önce takipte olduğu ve kapan atılarak durdurulduğu belirtildi. Aracın içerisinde ise 24 sanayi tüpü bulunduğu, bu tüplerin de patlayıcı ile güçlendirildiği kaydedildi.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Van Valiliği Erciş'te yakalanan bomba yüklü kamyonet ile ilgili açıklama yaptı. Van Valiliği'nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

"İl Jandarma Komutanlığımızca yürütülen istihbari çalışmalar neticesinde, bölücü terör örgütüne müzahir şahıslar tarafından bombalı araç eyleminde kullanılmak üzere plakasız, kırmızı renkli bir kamyonetin hazırlandığı tespit edilmiştir.

"DUR İHTARINA UYMAYARAK KAÇMAYA ÇALIŞTI"

Söz konusu araç, 20.04.2016 günü, Erciş – Patnos Karayolu üzerinde Erciş İlçe Jandarma Komutanlığı'na bağlı unsurlar tarafından durdurulmak istenmiş, dur ihtarına uymayarak kaçmaya çalıştığı sırada yola atılan lastik patlatan ile durdurulmuştur. Araç sürücüsü şahsın, araçta bomba yüklü olduğunu beyan etmesi üzerine, Erciş – Patnos Karayolu trafiğe kapatılarak, uzman ekipler tarafından gerekli imha çalışması ve bahse konu eylem girişimiyle ilgili şahısların yakalanması için operasyon başlatılmıştır.

Araçta yapılan incelemede, başları kesilmiş ve siyah poşetle izole edilmiş vaziyette, içi patlayıcı madde ile doldurulmuş ve patlayıcı düzeneği hazırlanmış 25 adet sanayi tüpü, 25 adet jelikan (büyük bidon) içerisinde akaryakıt, amonyum nitrat ve 3 adet büyük kaya parçası ele geçirilmiştir.

Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin sağlanması, mevcut huzur ve güven ortamının devam ettirilmesi, devletimizin ve milletimizin her türlü terörist tehdidi ve saldırıdan korunması maksadıyla her türlü tedbir Valiliğimizce alınmaktadır."

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Patnos Erciş Güncel Haberler

Japon deprem uzmanından Bursa ve Balıkesir için kritik uyarı: 7 büyüklüğünde olabilir

Japon deprem uzmanından Bursa ve Balıkesir için kritik uyarı: 7 büyüklüğünde olabilir

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

Miçotakis, Hamas için 'Terör örgütü' deyince Erdoğan devreye girdi

Miçotakis, Hamas için "Terör örgütü" deyince Erdoğan devreye girdi

500

Yorumlar (30)

kenan:

niye göz altına alıyorsunuz minimüsle beraber o haini patlatın

46
5
yanıtYanıtla
Levent çavuş:

Devleti ve hükümetş aşağılayıcı yorumlar yapacağınıza tebrik edin emniyet güçlerimizi.

39
5
yanıtYanıtla
DÖNENCE:

Teröristler ve tüm birinci derece yakınları vatandaşlıktan çıkartılmalı. Tüm mal varlıklarıne el konularak, terör madurları için kurulacak fona aktarılmalı. Bu fon terör madurlarının bir nebze olsun dertlerine deva olması için aktif halde kullanılmalı.

22
4
yanıtYanıtla
KÖYLÜ:

CHP MAHKEME SALONLARINA ISGAL EDECEGINE HDP ILE BIR OLACAGINI VATANDASIN HUZURUNA YARDIMCI OLSUN

16
9
yanıtYanıtla
TRY:

AKŞAMA DOĞRU GÜMBÜLER Bİ TANE FAZLA SEVİNMEYİN

1
20
yanıtYanıtla
trabzon:

idam şart vatan hainliğine idam yasası çıkarılsın taksimde assınlar şehit yakınları na davetiye göndrilsin o insanların gözleri önünde bunların canı çıksınki verdikleri canlarının hesabının soruldugunu görsünler canlı canlı

15
6
yanıtYanıtla
YAZIKLAR OLSUN ERCİŞ SANA:

ULAN Bİ DE ERCİŞ DEPREMİNDE BUNLARA İSTANBULDAN YARDIM MALZEMESİ YOLLAMIŞTIM YAZIKLAR OLSUN SİZLERE NANKÖR İNSANLAR ELİM KIRILAYDI DA KEŞKE GÖNDERMEYEYDİM BİZ DE İNSAN SANDIK ERCİŞİ

12
8
yanıtYanıtla
Gereksiz insan:

Bir olayı yada bir grup insanı bütün ilçe halkına mal etmek ne kadar dar kafalı olduğnu gösterir. Böyle at gözlüğüyle bakacağına hiç göndermeseydin daha iyiydi. Şimdi sen böyle dünyaya 1 derecelik açıyla görüyorsan yaşadığın şehrindeki insanlar hepsi senin gibi mi? tabiki hayır. Al bak şimdi 2 derece ile bakıyorsun

yanıt10
yanıt3
.:

YEREL HALK DESTEK VERMEZSE O KAMYONETİN NE İŞİ VAR ORDA HEPİNİZ HAİNSİNİZ HEPİNİZİN ALLAH BELASINI VERSİN

yanıt5
yanıt25
urfalı Türkmen:

adamı kamyona koyup bombaları patlatın bakalım cesedi kaç parça olacak. ilim böyle gelişir. baktınızki bin parça oldu. hemen ilmi neticeyi aziz Türk milletine açıklayın. kendi hazırladığı bombaya oturtulan vatan hainleri bin parça oluyormuş diye. Hakkını avucuna vereceksin.

18
1
yanıtYanıtla
Tüm 30 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title