Haberler

Van - Ek Görüntü//Van'Da Nevruz Çoşkusu

Barış ve Demokrasi Partisi(bdp)'nin Organize Ettiği Nevruz Etkinliği, Van'da Çoşkuyla Kutlanıyor. Yaklaşık 40 Bin Kişinin Katıldığı Etkinlikte Nevruz Ateşi, Kapatılan DTP Eski Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Türk, Aysel Tuğluk Tarafından Yakıldı. Alanda Öcalan ile Sözde PKK Bayrakları da Açıldı. Nevruz, Alanda Kürtçe Şarkılar Eşliğinde Çekilen Halaylarla Kutlanıyor.

BARIŞ ve Demokrasi Partisi(BDP)'nin organize ettiği Nevruz etkinliği, Van'da çoşkuyla kutlanıyor. Yaklaşık 40 bin kişinin katıldığı etkinlikte Nevruz ateşi, kapatılan DTP eski Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Türk, Aysel Tuğluk tarafından yakıldı. Alanda Öcalan ile sözde PKK bayrakları da açıldı. Nevruz, alanda kürtçe şarkılar eşliğinde çekilen halaylarla kutlanıyor.

Nevruz kutlamaları saat 10.00'da Van Kalesi arkasında bulunan Kültür parkı alanında başladı.

Sabah saatlerinden itibaren alana akın edenler, ilk olarak polis tarafından aramadan geçirildi. Kadınların ve erkeklerin ayrı ayrı arandığı polis noktasından sakıncalı görünen malzeme ve afişler toplandı. İkinci arama noktasında ise BDP'li görevliler üst araması yaptıktan sonra vatandaşı alana aldı. Nevruz kutlamalarında sık sık PKK ve Öcalalan lehine slagan atıldı. Sözde PKK bayrağı ve Öcalan posteri açıldı. Kutlamaların yapıldığı alanın etrafında geniş güvenlik önlemleri alındı. Kapatılan DTP eski Genel Başkanı Ahmet türk ve Aysel Tuğluk ve BDP Van milletvekili Özdal Üçel giydiği yöresel kıyafetlerle alana gelişleri sırasında çoşkuyla karşılandı. Birçok partili Türk'ün elini öpmek için birbirileriyle yarıştı. Türk ve Tuğluk birlikte Nevruz ateşini yaktı. Daha sonra birlikte güvercin uçurttu.

YABANCI GÖZLEMCİLER SÖZDE PKK BAYRAĞI TAŞIDI

Kutlamalara İtalya'dan gözlemci olarak 10 kişilik bir heyet de katıldı. Yabancı gözlemciler alanda ellerinde sözde PKK bayrakları taşıdığı dikkat çekti. Açılış konuşmasını BDP İl Başkanı Cüneyt Caniş ve ardından BDP'li Belediye Başkanı Bekir Kaya yaptı. BDP Van milletvekili Özdal Üçel, patığı Kürçte konuşmasında Ak Partinin açılımını eleştirdi. Üçel, "Açılım diyerek Kürt milletvekililerini, Kürt çocuklarını tutukladılar, cezaevlerine attılar. Kürt sorunu çözümünde muhatap BDP'dir. Böyle açılım olmaz" dedi. Daha sonra Mahmur'dan gelen Nurettin Turgut'da Kürtçe kısa bir konuşma yaptı. Kutlamalar devam ediyor

Osman BEKLEYEN-Gülay ÖZEK-Murat ÇAĞLAR/ VAN, (DHA)

(Tür: Yurt)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a zehir zemberek yanıt: O hançeri 15 Temmuz'da milletin sırtına sapladın

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a zehir zemberek yanıt: O hançeri 15 Temmuz'da milletin sırtına sapladın

Macron'dan Filistin sözü: Gerekli reformlar yapılırsa tanırız

Macron'dan Filistin sözü: Gerekli reformlar yapılırsa tanırız

Sadece Kürtçe hizmet vereceğini açıklayan kafe işletmecisi gözaltında

Sadece Kürtçe hizmet vereceğini açıklayan kafe işletmecisi gözaltında

Bakmadan Geçme

Konferans Ligi Şampiyonu Şampiyonlar Ligi'ne gidiyor mu? Limon FC olayı ne, Limon FC maçında ne oldu? #129300 30 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 30 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 30 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 30 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 30 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! İsrail lanetleme kararı nedir? Lanetleme kararı alınınca ne olur? 30 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 30 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 30 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 30 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 30 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Mourinho ne zaman İstanbul'a geliyor? Aziz Yıldırım transferi bitirdi Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 30 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? #129300 Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
Çorum'un Alaca ilçesini sel vurdu! Evler ve tarım arazileri sular altında kaldı

Çorum'un Alaca ilçesini sel vurdu! Evler ve tarım arazileri sular altında kaldı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title